DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.093,640,15%
BITCOIN 2262862-0,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali sona erdi

Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali sona erdi

ABONE OL
12 Eylül 2022 15:48
Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi ve Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) işbirliğinde “Bisikletli Ölümleri Dursun” sloganıyla 9-10-11 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen Saros Körfezi 9. Dağ Bisikleti Festivali, bisikletçilerin Erikli Sahilinden Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne geri dönüşleriyle sona erdi.
Yunanistan, Polonya, Bulgaristan ve İskoçya ile 21 ilden festivale katılan 350 kişi üç gün boyunca, İzzetiye Mahallesi, Mercan, Dişbudak, Yeşilköy, Erikli, Koruklu, Danişment, Mecidiye köyü ve Erikli Sahili’ndeki arazi parkurlarında pedal çevirirken, Erikli sahilinde kamp yaptı.
Festivale katılan bisiklet severler, bölge halkının konukseverliği, coğrafyamız ve özel olarak hazırlanan çiko parkuru, Malkoçoğlu rotası başta olmak üzere birbirinden zorlu parkurların güzelliklerinden etkilendiklerini ifade ederek, festivalin düzenlenmesinde başta Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, DOÇEK Başkanı Hakan Eşme olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

FİLİPKOWSKİ; “HARİKA BİR FESTİVAL”

Festivale katılan Polonyalı bisikletçi Sebastian Filipkowski, bölgede olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Her zaman bir yenilik geliyor. Rotalar, parkurlar çok güzel. Burada hiç sıkıntı yaşamadım. Doğal güzellikleri çok güzel ve bu güzelliklerde bisiklet sürmek inanılmaz kıyafetli. Festival çok güzel geçiyor. Belediye ve DOÇEK çok güzel hazırlanmış. Her şey en ince detayına kadar planlanmış. Harika bir festival. Bisiklete gönül veren herkesin katılmasını tavsiye ederim. Önümüzdeki yıl yine katılmayı planlıyorum. Gerçekten harika. Polonya’dan daha fazla arkadaşımı buraya getireceğim. Herkese tavsiye ederim.” dedi.

PRZYBYLOWSKA; “HER ŞEY ÇOK GÜZEL”

İskoçya’dan katılan bisikletçi Anastazja Przybylowska, çok güzel bir festival düzenlendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Arkadaşımın daveti üzerine geldim. Çok iyi bir festival. Manzaralar efsane. Her şey çok güzel. Herkesin kesinlikle katılmasını tavsiye ediyorum. Tüm arkadaşlarımı festivale davet edeceğim.”

LATİF MEHMET; “KEŞAN BELEDİYESİ VE DOÇEK’E SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ İLETİYORUZ”

Festivale Yunanistan’dan katılan Latif Mehmet ise Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali’ni çok beğendiğini kaydederek, “Bundan sonraki festivallere de kesinlikle katılmayı düşünüyoruz. Keşan Belediyesi ve DOÇEK’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu kadar güzel bir organizasyon artık uluslararası olmalı. Katılımcı sayısının daha da arttırılmasını bekliyoruz. Tüm Batı Trakyalıları festivale bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

ALPAY ŞAHİN; “KEŞAN ÇOK GÜZEL BİR YER VE ÇOK GÜZEL PARKURLARA SAHİP”

Festivale İstanbul’dan katılan bisikletçi Alpay Şahin ise festivale 5. kez katıldığını ifade ederek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Muhteşem bir festival. Keşan çok güzel bir yer ve çok güzel parkurlara sahip.”

BAHATTİN SÜREK; “ZORLU BİR PARKURLARDA PEDAL ÇEVİRDİK”

Bahattin Sürek ise zorlu bir parkurlarda pedal çevirdiklerini ifade ederek, festivali düzenleyen Keşan Belediyesi ve DOÇEK’e teşekkür etti.

ERDAL TAVŞANTEPE; “ÖNÜMÜZDEKİ SENE İNŞALLAH DAHA GÜZELİNİ YAPACAĞIZ”

Keşan Belediyesi, DOÇEK ve diğer kamu kurumlarının sağladığı imkanların çok iyi olduğunun altını çizen Erdal Tavşantepe, “Herkes için çok iyi geçti. Katılım da yoğun. Katılan tüm bisiklet severlere teşekkür ederiz. Güzel bir kalabalık oluştu bu yıl. Önümüzdeki sene inşallah daha güzelini yapacağız.” diye söyledi.

MELTEM ÇELİK; “GÜZEL BİR ETKİNLİK”

Meltem Çelik ise Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali’ne ilk kez katıldığını söyleyerek, “Keşke daha önceden katılsaymışım diyorum. Güzel bir etkinlik.” dedi.

HAKAN EŞME; “BU FAALİYETİN ULUSLARARASI OLMASI İÇİN ÇALIŞMAMIZI YAPIYORUZ”

Hakan Eşme ise Keşan Belediyesi ve DOÇEK işbirliğinde Saros Körfezi 9. Dağ Bisikleti Festivali’ni düzenlediklerini belirterek, “Birbirinden zorlu ve doğal güzellikleriyle büyüleyen parkurları gezdik. Festivale katılan herkes çok memnun. Biz de DOÇEK olarak Keşan Belediyesi’nin festival boyunca bize verdiği destekten çok memnunuz. Yurtdışından katılımların olması bizleri çok mutlu ediyor. Artık bu faaliyetin uluslararası olması için çalışmamızı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah daha da farklı ülkelerden bisikletçilerimizi bu güzel coğrafyada göreceğiz. Festivale katılan herkese teşekkür ederiz.”

MUSTAFA HELVACIOĞLU SULUCA KÖYÜNDE FESTİVALE KATILANLARLA BİR ARAYA GELDİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberindeki Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz ile Suluca köyünde, festivale katılan 350 bisiklet sever ile buluştu.
Burada konuşan Kaymaz, festivalin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“KATILIMCILARIMIZA MAHCUP OLMADIK”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise festivale katılan tüm bisiklet severlere teşekkür etti.
Festivale başvuruların 8 dakika gibi rekor bir sürede dolduğunu hatırlatan Helvacıoğlu, “Bu yıl Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı. Festival öncesinde Hakan Başkanım ile konuştuk; yanında olacağımızı ilettik. Katılımcılarımıza mahcup olmadık. Önümüzdeki senede Atamızın emanetini Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına giderken bize yakışan bir festivali yapmaya bugünden hazırız. Belediye personelime, Emniyet Müdürlüğümüze, Jandarmamıza, Erikli, Mercan, Danişment, Suluca, Mecidiye, Koruklu, Beyköy, Yeşilköy muhtarlıklarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ SENE DAHA GÜZELİNİ YAPMAK ÜZERE KEŞAN OLARAK HAZIRIZ”

Keşan’a bisiklet parkı kazandırmak istediklerini belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Bisiklete önem veriyoruz. Keşan’da bisiklet yollarını daha da geliştirmek istiyoruz. Ülkemiz çok çalışırsak, üretirsek, dünyanın en güçlüsü olacak kadar kıymetli. Ecdadımızın, Cumhuriyetimizin, Mustafa Kemal’in torunu olduğumuz için gururluyum.”
Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleştirildi.
3 gün süren festivale katılan bisiklet severler, etkinliğin sona ermesinin ardından Keşan’dan ayrıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.