DOLAR 32,3363 0.16%
EURO 35,1652 -0.08%
ALTIN 2.243,640,02
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2102926-5,21%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Saros körfezi parsel parsel gidiyor”

“Saros körfezi parsel parsel gidiyor”

ABONE OL
16 Eylül 2020 18:57
“Saros körfezi parsel parsel gidiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisinde 14 yıldır bitirilemeyen İmar planları tartışma konusu oldu. CHP İl Genel Meclis üyesi Şenol Kılıç, 165 dönüm alanın 20 yıllığına bir vakıfa verildiğini söyledi. CHP’li Erdoğan Gümülcineli ise “Saros körfezi parsel parsel gidiyor, kimse ses çıkarmıyor” ifadelerini kullandı.

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı son oturumu geçen Cumartesi günü gerçekleştirildi. Mecliste okunan Saros Körfezi Kültür, Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi hakkındaki rapor büyük tartışmalara beden oldu.

Raporla ilgili söz alan CHP Enez İl Genel Meclis Üyesi Şenol Kılıç, bölgede imar planlarının çıkmadığını ancak vakıf ve derneklere yer verildiğini belirterek şunları sıraladı: “Saros’a kıyısı bulunan köylerimiz, yatırım yapan vatandaşlarımız maalesef mağdur. 2006 yılında başlayan bir çalışma yaklaşık 14 yıldır aynı noktada sayıyor. Biz Saros’a sahili olan beş tane köy, zannediyorduk ki buralarda çalışma var. Raporu incelediğimizde Kültür ve Çevre Müdürlükleri bakanlıklara sormuş. Bakanlığın vermiş olduğu bilgiler bunlar. Baktık ki, Büyükevren de, Sultaniçe de ,Vakıf da, Karaincirli de, Gülçavuş da hiçbir çalışma yok. Sadece üç noktada çalışma var. Danişment, Yayla ve Erikli. Buradaki çalışmalar da mevcut yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeler. Geriye kalan kısımlarda çalışma yok” dedi.

“20 YIL DAHA BEKLEYECEK DURUMUMUZ YOK”

Sazlıdere ve Gökçetepe doğal sit alanının dışına taşınmış olduğunu belirten Kılıç, “Burada da FSRU gemi iskelesinin planlanmasının çok daha önceden başladığını gösteriyor. Diğer taraftan Saros da bir yağma var. Saros imar planları çıkmıyor ama diğer taraftan çeşitli dernekler vakıflar yer kapatıyor. Geçen gün daha 165 dönüm bir yer 20 yıllığına bir vakıfa verildi. Ama diğer taraftan orada yeri olan tarlası arsası köylü vatandaşımız 14 yıldır beklemekte. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeterin artık. İlgili bakanlıklar lütfen artık Saros da bir neticeye bağlansın. 14 yıldır beklenen planlar bir şekilde sonuca ulaşsın. 20 yıl daha bekleyecek durumumuz da yok”

“KİMSE SES ÇIKARMIYOR”

CHP Grup Başkan vekili Erdoğan Gümülcineli ise “Saros körfezi parsel parsel gidiyor. Asıl doğal sit alanında kalması gereken yer, sit alanından çıkarılıyor ama kimse ses çıkarmıyor” diyerek şunları söyledi; “Tüm kitle örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşların bir şekilde ses çıkarması lazım.  Saros körfezi parsel parsel gidiyor. Asıl doğal sit alanında kalması gereken yer, sit alanından çıkarılıyor. Gökçetepe’deki bir vakfa verilen alanı da biliyorsunuz. Trakya’mız, Edirne’miz buna bir şekilde ses çıkarmamız lazım. Bizim etrafımızı ağ gibi örüyorlar. Buldular Saros Körfezini doğal yapısıyla temizliğiyle, burada bir kaynak var, uyuyan toplum var, biz buruları parselleyelim. Yazıktır. Bizim bölgemizde hiç kimse yok mu burayı işletecek halkın hizmetine sunacak bir yapılanma olamaz mı? Bölgemize Saros’umuza sahip çıkmalıyız”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.