DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20626702,05%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Savaşın izlerini silmeye çalışıyorlar

Savaşın izlerini silmeye çalışıyorlar

ABONE OL
9 Mart 2022 13:51
Savaşın izlerini silmeye çalışıyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Edirne’de misafir edilen Kırım Türkü çocuklar, Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde gönüllerince bir gün geçirerek, savaşın izlerini silmeye çalıştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Edirne’de misafir edilen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Kırım Türkleri, Edirne’de misafir edilmeye devam ediyor. Eşlerini, yakınlarını Ukrayna’da bırakmak zorunda kalan anneler bir taraftan da çocuklarının hafızalarından savaşın izlerini silmeye çalışıyor.

Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi de savaştan kaçan çocuklara ev sahipliği yaptı. Anneleri ile birlikte müzeye gelen çocuklar, gönüllerince bir gün geçirdi.

Çocuk müzesini gezen ve atölye çalışmalarına katılan çocuklar, rengarenk hayallerini kağıtlara döktü.

Çocuklarıyla birlikte Ukrayna’dan geldikleri ve Edirne’de misafir edildiklerini belirten Kırım Türkü kadınlar, eşlerini Ukrayna’da bıraktıklarını, çocuklarını savaştan kaçırdıkları için de çok mutlu olduklarını söyledi.

Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde güzel bir gün geçirdiklerini belirten Kırım Türkü Kadınlar, “Çocuklarımız burada güzel bir gün geçirdi. Savaşın izlerini az da olsa silmeye çalıştık. Bizleri misafir eden Türkiye’ye ve çocuklarımızı Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde ağırlayan Edirne Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dediler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.