DOLAR 32,3518 0.3%
EURO 35,1294 -0.06%
ALTIN 2.307,711,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sazan yavrularına güle güle

Sazan yavrularına güle güle

ABONE OL
17 Temmuz 2019 14:55
Sazan yavrularına güle güle
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tayakadın Göleti’ne 5 bin bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. İlkokul öğrencileri göle bırakılan yavru balıkları el sallayıp ‘güle güle’ diyerek uğurladı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tayakadın Göleti’nde öğrencilerinde katılımıyla gölete yavuru sazan balığı salım töreni düzenlendi.

GÜLE GÜLE DİYEREK GÖLE SALDILAR

Öğrencilere Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt tarafından balıklar ve göletler hakkında bilgiler verildi. Bayazıt’ın verdiği bilgilerin ardından Öğrenciler küçük kepçe yardımıyla sazan balığı yavrularını gölete bıraktı. Öğrencilerin balıkların ardından el sallayıp ‘güle güle’ demesi törene katılanları gülümsetti.

EDİRNE’DE 10 YILDA 2,5 MİLYON BALIK SULARA BIRAKILDI

Gazetecilere açıklamada bulunan Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, bu yıl yapılmakta olan balıklandırma çalışmalarıyla birlikte son 10 yılda Edirne’de 2 milyon 546 bin 400 adet Sazan balığı yavrusunun su kaynaklarına bırakıldığını söyledi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIK İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye’de toplamda 60 milyon balık yavrusunun göl ve göletlere bırakıldığını vurgulayan Bayazıt, “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımız, yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir” dedi.

“TUTTUĞUMUZ KÜÇK BALIKLARI GERİ SALIYORUZ”

Tayakadın Şehit Cem Havale İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Mert Can Yusuf da babasıyla birlikte gölette balık tuttuğunu söyledi.

Tuttukları küçük balıkları tekrar gölete bıraktıklarını söyleyen Yusuf, “Balık tutmayı da yemeyi de seviyoruz ama küçük balıkları geri salıyoruz, büyümeleri için. Bugün de balık yavrularını gölete bıraktık, büyüyünce onları yakalamaya geleceğiz” dedi.

Bir başka öğrenci Berkin Ali Deveci ise balık yemeyi sevdiğini belirterek, “Burada yaz kış herkes balık tutuyor. Bizim suya saldığımız balıklardan ileri de çok kişi faydalanacak” dedi.

Törenin ardından Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’ın kullandığı Su Ürünleri Kontrol teknesine can yeleklerini giyerek binen öğrencilere gölette gezdi.

EDİRNE’YE 154 BİN BALIK YAVURUSU VERİLDİ

Öte yandan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nde üretilen 5,1 milyon sazan balığı yavrusu, ülkemiz genelindeki 727 adet göl ve göletlere bırakılacak. Bunlardan 154 bin adedi ise Edirne’ye tahsis edildi. Bu kapsamda Çakmak Barajı, Gala Gölü ve 64 adet gölete toplam 154 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

 

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.