DOLAR 32,3227 0.21%
EURO 35,1464 0.03%
ALTIN 2.293,490,72
BIST 9.060,312,88%
BITCOIN 22895261,03%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seçim gününde Anneler Günü unutulmadı

Seçim gününde Anneler Günü unutulmadı

ABONE OL
15 Mayıs 2023 11:55
Seçim gününde Anneler Günü unutulmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs Anneler günü vesilesiyle Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri çalışanları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıtına çelenk sundu.

Her yıl anneler gününde Zübeyde Hanım anıtında gerçekleşen etkinlik bu yıl Anneler Gününün seçim gününe denk gelmesi sebebiyle temsilen bir grupla yapıldı. Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Özlem Takındı ve çalışanlar, Zübeyde Hanım Anıtına çelenk sunarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ve tüm annelerin anneler gününü kutladılar.

“HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYECEĞİMİZ KOCA YÜREKLİ KADINLAR, SİZ HER ŞEYMİZSİNİZ”

Edirne Kadın Platformu olarak her yıl geniş bir katılımla anneler gününde Zübeyde Hanım’ın anıtına çelenk sunduklarını kaydeden Özlem Takındı,” Anneler, hayatımızda en özel ve değerli varlıklarımızdır. Onlar, bizim hayatımızdaki en büyük destekçilerimizdir. Annelerimiz, bizim yaşadığımız tüm zorluklar ve başarılarla gurur duyarlar. Onlar, bizi her zaman en iyi şekilde desteklerler ve bize ömür boyu sürecek bir sevgi ve şefkat sunarlar. Anneler Günü, tüm annelerin hayatındaki fedakarlıklarını ve sevgisini kutlamak için bir fırsattır. Bu özel gün, annelerimize olan minnettarlığımız ve onlara olan sevgimizi ifade etmek icin önemli bir gün olarak kabul edilmektedir. Tüm annelerin hayatımızdaki önemini ve onlara özel bir teşekkür sunmak istiyoruz. Doğurmuş doğurmamış, doğurduğunu bağrına basmış ya da bağrına bile basamamış yeri gelmiş doğurmadığını bile bağrına basmış annelerimiz haklarını asla ödeyemeyeceğimiz koca yürekli kadınlar sizler bizim her şeyimizsiniz. Anne ne kadar güçlüyse; bir ülkede o kadar sağlamdır. Çocuklarını büyütürken işinden ayrılan kadınların tekrar iş gücüne kazandırılması, kreş desteği, kadın istihdamının sağlanması, meslek edindirme kursları düzenlemek kısacası kadının toplumdaki yerini daha da güçlendireceğine inanıyoruz.  Hiç kuşkusuz ki; çocuk annelerin olmadığı bir ülke de yaşamak; kamu ve özel sektörde çalışan annelerin ücretsiz, erişebilir kreşlere sahip olması ile çocuklarını 3 yaşına kadar büyütmesini sağlayacak, yasal düzenlemelerin yapılması; anneler için yapılacak en güzel çalışmalardan biri olacaktır. Anneler gününün hediye günü olmayıp annelerin hayatımızdaki varlığının değer ve öneminin vurgulandığı bir gün olduğunu ve annemiz yaşıyorsa saygı ve sevgi ile sarılıp yanağına bir öpücük kondurmanın yeterli olduğunu; aramızda olmayan annelerin de sevgi saygı ve minnetle anılacağı bir gün olduğunu hatırlatabilir miyiz? Hediye alamayan çocuklar ve anneler için. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye’yi geleceğe taşıyacak genç nesilleri yetiştiren, hayatin tüm güzelliklerine layık olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştirip, hayat boyu yol göstericimiz, bas tacımız olan ve anne olmanın en mukaddes gururunu taşıyan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere Şehit annelerimiz, depremde evlatlarını yitirmiş annelerimizi, hayatlarını kaybeden bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah’tan rahmet dileyerek, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.