DOLAR 32,3325 0.25%
EURO 35,0697 -0.18%
ALTIN 2.284,700,33
BIST 8.983,802,01%
BITCOIN 22834881,06%
Edirne
18°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Şehir estetiği açısından önemli kararlar aldı

Şehir estetiği açısından önemli kararlar aldı

ABONE OL
3 Kasım 2020 10:48
Şehir estetiği açısından önemli kararlar aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saat 16.00 sıralarında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında başlayan toplantıya; kurul üyeleri Meclis Üyesi Banu Saygı, Meclis Üyesi Özlem Uybaş, Meclis Üyesi Nehir Gergin, Meclis Üyesi Zafer Topçu ve Keşan Mimarlar Odası temsilcisi Salih Volkan Çelik ve Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Raif Uysal katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.
Toplantıda alınan kararlar hakkında bilgi veren Uysal, “30 Ekim 2020 Cuma günü gerçekleştirdiğimiz Estetik Komisyonu toplantısı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantında komisyon başkanlığına Meclis Üyesi Banu Saygı seçildi.
Keşan genelinde, ticari işletmelerin binalarına paralel ve çıkıntılı olarak takılan sallanan veya sabitlenmiş tüm tabelaların; yaya güvenliğini tehlikeye düşürmesi, kent estetiğini bozması ve kendisinden sonra gelen işyeri tabelalarının görünürlüğünü engellemesinden dolayı 30 Mart 2021 tarihine kadar esnaf tarafından kaldırılmasına ve Kunduracılar Çarşısı’nda, mevcut tabelalardan yönetmeliğe uygun olanların kullanılmasına devam edilmesi yönünde karar çıktı.
Yeni yapılacak tabela uygulamalarında; tabela zemin renginin ahşap rengi, yazı renginin ise altın veya gold renk olacak şekilde uygulanması kararı alınırken, Kunduracılar Çarşısı’ndaki yeni yapılacak olan tente uygulamalarında; tente rengi bordo belirlendi. Keşan genelinde bulunan binalarda müteahhit firmanın bina giydirmesi üzerine işlemiş olduğu tanıtım uygulaması ve logolarının kaldırtılması için İmar Müdürlüğü tarafından ilgili firmalara tebligat yapılmasına, kaldırılmayan uygulamaların masraflarının %20 fazlası ile firmadan tahsil edilmek üzere Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kaldırılmasına karar verildi. İmar Müdürlüğü tarafından yeni yapılacak bina veya bina giydirmelerinin proje aşamalarında; müracaat eden firmalara, bina üzerinde tanıtım ve reklam uygulamasının yasak olduğuna dair tebligat yapılması kararı çıktı. Kararlar oybirliği ile alınmıştır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.