DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20840242,47%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selimiye projesi hayata geçiyor

Selimiye projesi hayata geçiyor

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:28
Selimiye projesi hayata geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi tarafından projesi hazırlanan, Selimiye Camii kentsel tasarım projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyet Edirne’ye gelerek alanda incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde, alanın düzenlenmesi için kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

5 Mayıs 2021 tarihinde olağanüstü toplanan Edirne Belediye Meclisi aldığı kararla, projesi Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ve Koruma Kurulu tarafından da onaylanan, “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi” ile ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yetki vermişti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Ankara’da görüştüğü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile alanın Bakanlık tarafından Belediyece hazırlanan ve onaylatılan proje kapsamında yapımına başlanılması konusunda fikir birliğine vardıklarını ve bu konuda protokol imzalanacağını kaydetmişti. Bunun ardından Edirne Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında projenin yapımı için protokol imzalanmıştı.

Projenin yerinde incelenmesi konusunda Edirne’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, beraberlerindeki heyetlerle birlikte alanda incelemede bulundu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, görüşmede projenin her yönüyle heyetler arasında alanda değerlendirildiğini belirterek en kısa sürede, “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi” ile ilgili olarak ihaleye çıkılacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.