DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2066877-0,41%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şen, “Şiddete sessiz kalmayın!”

Şen, “Şiddete sessiz kalmayın!”

ABONE OL
28 Kasım 2022 12:01
Şen, “Şiddete sessiz kalmayın!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Kadın Komite Başkanı Hamdiye Şen, Hak-İş Kadın Komitesi olarak; dün olduğu gibi bugün de kadınların insan haklarının ihlallerine yol açan her türlü davranışa karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, “Şiddete sessiz kalmayın! Şiddete ortak olmayın!” dedi.

Ayrıca Şen, İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan KADES programını 2 milyon 758 bin 120 kadın indirdiğini ve 248 bin 473 ihbar alındığının altını çizdi.

Hak İş Konfederasyonu Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şubesi Kadın Komite Başkanı Hamdiye Şen, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü sebebiyle sendika binasında basın açıklamasında bulundu.

“HER ÜÇ KADINDAN BİRİ FİZİKSEL VEYA CİNSEL ŞİDDETE MARUZ BIRAKILMAKTADIR”

Kadına yönelik şiddetin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de devam ettiğini söyleyen Şen, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef kadına yönelik şiddet devam etmekte ve her üç kadından biri, fiziksel veya cinsel şiddete maruz bırakılmaktadır. Hak-İş olarak, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam etmesi gerektiğine ve bu süreçte tüm kesimlerin sorumluluk alması gerektiğine inanmaktayız. Bu çerçevede son dönemde daha da yoğunlaşan çalışmalardan, kamunun, sivil toplum kuruluşlarının, yazılı-görsel-işitsel ve sosyal medyanın bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutma konusunda gösterdikleri çabalardan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“KADES PROGAMINI 2 MİLYON 759 BİN 120 KADIN İNDİRMİŞ, 248 BİN 473 İHBAR ALINMIŞ”

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan KADES programı için 2018’den bu yana oluşan rakamların yükseliğine dikkat çeken Şen, “KADES programını 2018’den bu bugüne kadar 2 milyon 758 bin 120 kadın indirmiş ve 248 bin 473 ihbar alınmıştır. Bu çalışmalar sayesinde geçmişte uğradıkları şiddeti konuşamayan, paylaşamayan, gizli tutan kadınların artık konuştuklarını, resmi makamlara ve sivil toplum kuruluşlarına daha yoğun şekilde başvurduklarını, şikayette bulunduklarını görüyoruz. Şiddet kavramının çalışma hayatındaki yansımaları da oldukça yaygındır. Bugün, psikolojik, ekonomik, cinsel, fiziksel ve benzeri şiddet türleri çalışma hayatında sıkça rastlanılan bir durumdur.  Hem çalışma hayatında hem de toplumsal yaşamda, toplumsal değerlerin yerleştirilmesi, tahkim edilmesi ve yeni değerlerle zenginleştirilmesi için çalışmalar yapılması gerekmektedir” dedi

“ŞİDDETLE MÜCADELEDE TOPLUMSAL DUYARLILIĞININ İNŞA EDİLMELİ”

Özellikle ILO’nun C 190 No’lu Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşmesi’nin devletler tarafından ivedilikle onaylanması ve kadının iş yaşamının her alanında kendini sürekli geliştirmesini sağlayacak mesleki eğitim politikalarının oluşturulması gerektiğini belirten Şen, “Çözüm odaklı politikaların ortaya konmasını, şiddetle mücadele için örgütlü işyerlerindeki toplu iş sözleşmelerine çözüm odaklı düzenlemelerin eklenmesini, şiddetle mücadelede toplumsal duyarlılığının inşa edilmesini önemsiyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddet ve her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması için kararlı bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Şen “Hak-İş Kadın Komitesi olarak; dün olduğu gibi bugün de kadınların insan haklarının ihlallerine yol açan her türlü davranışa, tutuma karşı, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması mücadelemizi etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.