DOLAR 32,5153 -0.08%
EURO 34,9414 0.28%
ALTIN 2.433,800,45
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2085357-0,50%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Siber zorbalıktan korkmayın”                

“Siber zorbalıktan korkmayın”                

ABONE OL
13 Mart 2020 10:02
“Siber zorbalıktan korkmayın”                
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde konuşan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin siber zorbalıkla karşılaşıldığında korkulmaması gerektiğini belirterek, “Engelleyin, şikâyet edin ve silin” dedi.

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Uygulama Etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencilerine ‘Siber Zorbalık’ konulu konferans verildi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Eğitimi ve Öğretimi Teknolojisi bölümünde Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin, ergenlikte siber zorbalığın daha çok önemsendiğini ve intiharlara kadar götürebildiğini belirterek, “Zorbalık, güç eşitliğinin olmadığı, süreklilik gösteren zarar verici veya rahatsız edici saldırgan davranışları tanımlamak üzere kullanılır. Elektronik ya da dijital ortamda başkalarına rahatsızlık ya da zarar vermek amacıyla kişilerin ya da grupların aşağılama, iftira, dedikodu, taciz, tehdit, dışlama ve rencide etme gibi davranışlarının tümüne siber zorbalık denir.”

Deniz Mertkan Gezgin, siber zorbalık ile karşılaşıldığında korkulmaması, intikam almanın düşünülmemesi gerektiğini ve hemen aile ile paylaşılması gerektiğine değinerek, “aile ilişkileri yoğun değilse öğretmenlere söylemekten kaçınılmamalı, internetten tanımadığınız kişilerle fotoğraf ve yazı paylaşılmaması gerekir. Siber zorbalığa maruz kalındığında korkmayın, engelleyin şikâyet edin ve silin. Bugün siber zorbalıkta Polis önemli mesafeler aldı. Yetkililere başvurulduğunda yakalanabiliyorlar” dedi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezgin, siber zorbalığa en çok üniversite öğrencilerinin maruz kaldığının tespit edildiğini çünkü iletişimi olanaklarının daha rahat olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir saat süren konferans sonunda Deniz Mertkan Gezgin’e Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler adına teşekkür belgesini proje sorumlularından, Eren Şahinbaş tarafından verilirken, Halkla İlişkiler 2.sınıf proje sorumluları Doğan Asker, Anılcan Melin, Mert Gönül, Esin Dinç, Fatih Çekiç, Emircan Deniz, lise öğrencilerinin internet iletişimlerinin yoğun olması nedeniyle konferansı düzenlediklerini belirttiler.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.