DOLAR 32,6027 0.37%
EURO 34,8015 0.05%
ALTIN 2.501,370,70
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20346281,72%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Bu kış zor geçecek”

Şimşek, “Bu kış zor geçecek”

ABONE OL
7 Eylül 2022 11:10
Şimşek, “Bu kış zor geçecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, “Ülkemizde TÜİK tarafından açıklanan başta enflasyon olmak üzere, işsizlik rakamları gerçeği yansıtmadığından halkımıza güven vermediğini belirterek, “Üst üste elektriğe ve doğalgaza gelen zamlar nedeniyle bu kış zor geçecektir” dedi.

21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, açıklanan enflasyon rakamlarına yönelik değerlendirmede bulundu.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur, emekli, işçi maaşlarına zam yapılmakta, artışlarda açıklanan rakamlar baz alınmakta olduğunu belirterek, “Açıklanan enflasyon rakamları ile gerçekleşen enflasyon rakamları arasında fark 2 kat olunca, maaşlara yapılan zamlar bir şey ifade etmiyor. Halkımızın alım gücü gün gittikçe azalıyor, Türk Liramız değer kaybediyor. Birde ülkemizde üretime dayalı ekonomi olmayınca ve dışa bağımlı olunca döviz arttıkça alım gücümüz kalmıyor. Maaşlara yapılan zamlar bir ayda eriyor” dedi.

Gelinen noktada halkın ekonomik ve sosyal olarak yorulmakta olduğunu ifade eden Şimşek, “Derhal kalıcı önlemler alınmalıdır. Günü kurtaran pansuman tedbirler ile, toz pembe tablo göstererek, söylemlerle bu iş bir süre sonra yürümez ve halkımızda güven kalmaz noktaya gelir. Diğer bir deyişle “Lafla Peynir Gemisi Yürümez…” denir” dedi.

Şimşek, halkımızın gerçekten de ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu ve her kesimden ses yükseldiğini belirterek, “Burada tek sesi yükselmeyen memnun olan rantiyeci kesimdir. Parasına para katanlardır. Ülkemizin var olan kaynakları bu kesime gitmektedir. Daha öncede basın bildirilerimde de belirttiğim üzere; üretim değil tüketim odaklı uygulanan politikalar ile Fakir çok Fakir… Zengin çok Zengin olmuştur… Halkımız çok Fakirleşti. Orta direk tabir ettiğimiz halk kalmadı” dedi.

“Hükümetin enflasyonla mücadele etmeli, eylem planları hazırlamalı, hayata geçirmelidir” diyen Şimşek, şöyle devam etti; Üretimi arttırıcı, Gıda ve Hayvancılığı destekleyici, kendi yerli tohumunu üretir hale gelmesi gereklidir. Üst üste elektriğe ve doğalgaza gelen zamlar nedeniyle bu kış zor geçecektir. TÜİK başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza liyakat göz önünde tutularak yönetici atanmasını, ülkemizin içinde bulunduğu gerçekleri halkımızla paylaşılması en büyük temennimizdir. Halkımızın güveni çok önemlidir. Unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.