DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2072636-1,45%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Deprem doğal afettir, kader değildir”

Şimşek, “Deprem doğal afettir, kader değildir”

ABONE OL
15 Şubat 2023 13:58
Şimşek, “Deprem doğal afettir, kader değildir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, depremlerin doğal afet olduğunu, kader olmadığını belirterek, “Ancak depreme hazırlık, tedbirlerin alınması, deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrası alınması gerekli organizasyonların yapılması yönetenlerin, liyakat sahibi insanların işidir. Halkımız kaderine bırakıldı. Kendi imkanları ile enkaz altında canlarını çıkarmaya çalıştılar” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olmak üzere deprem felaketini ulus olarak yaşadığımızı belirterek, “10 ilimizde yıkımlar oldu. Canlarımızı kaybettik. Yaralılarımız var” dedi.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen Şimşek, “Deprem ile ilgili konuşulacak çok sözümüz var… Depremler doğal afettir… Kader değildir… Ancak depreme hazırlık, tedbirlerin alınması, deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrası alınması gerekli organizasyonların yapılması yönetenlerin, liyakat sahibi insanların işidir. Halkımız kaderine bırakıldı. Kendi imkanları ile enkaz altında canlarını çıkarmaya çalıştılar” dedi.

“HALKIMIZA YARDIM İÇİN SEFERBER OLDULAR”

Başta Edirne halkı olmak üzere, tüm Türkiye ve uluslararası devletlerin halkımıza yardım için seferber olduğunu belirten Şimşek, “Memleketimin güzel yürekli, yardım sever insanlarının şefkatli elleri deprem bölgesinde idi. Edirne’m ve ülkem ile gurur duyuyorum. İyi ki varsınız” dedi.

“EMASYA PROTOKOLÜNÜ NEDEN KALDIRILDI?”

Deprem bölgesinde insanlarımıza 3.gün ulaşılabildiğini ve kaderleri ile baş başa bırakıldığını savunan Şimşek, “1997 yılında yapılan EMASYA protokolünün neden 2010 yılında kaldırıldığını, daha sonra 14 Temmuz 2016 yılında yürürlüğe alınıp, 2018 yılında tekrar kaldırıldığının açıklanması gerekir. 1999 yılı Marmara depreminde Milletvekilliği görevine yeni seçilmiş kişi olarak EMASYA protokolü ile Asker ve Polisin 10 dakika içinde bölgede halkımızın can ve mal güvenliğini sağladığını gördüm. Deprem günü çadırların kurulduğunu, halkımızın yemek ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanmıştı” dedi.

“İKTİDAR ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALI, YAŞLIŞLARINI VE EKSİKLİKLERİNİ KABUL ETMELİ”

21 yıldır ülkemizi tek başına yöneten iktidarın öz eleştiri yapması yanlışlarını ve eksikliklerini kabul etmesi gerektiğini belirten Şimşek, “Siyaseti rant ve ticarete hizmet ettiklerini, halka hizmet etmediklerini görmelerini, halk nezdinde siyaset kurumlarını nasıl yok ettiklerini, liyakatsiz insanların nasıl iş başına getirdiklerinin hesabını vermelerini temenni ediyorum. Toplanan deprem vergilerinin nerelere harcandığını, siyasi yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini kamuoyuna hesabının vermesini bir yurttaş olarak istiyorum” dedi.

“KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMADAN SORUŞTURULMALI”

Ülkemizde 2018 yılından sonra uygulanan tek adamlık yönetimin sistemsizliğinin etkilerini, yetkisizlikten ve liyakatsiz yöneticilerin organizasyonsuzluklarını deprem faciasında gördüklerini belirten Şimşek, şunları söyledi;

“Herkesin bu durumdan ders çıkararak, mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden vazgeçilerek, güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sisteme dönülmesi gereklidir. Ülkemizde Yasama, Yargı ve Yürütme kurumlarının başına liyakatli kişilerin atanması, siyasi kurum, siyasetçilerin halk’a ve hak’ka hizmet etmesi önemlidir. Yaşadığımız olaylardan ders çıkartarak, Depreme ve olası beklenen İstanbul ilimizde yaşayan yurttaşlarımızın can, mal güvenliğini gerekli önlemleri alarak, eylem planlarını çıkararak sağlamalıyız. Yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerin zamanında yapılması hem demokrasimiz hem de deprem bölgemizin yeniden inşa edilmesinde yeni seçilecek Cumhurbaşkanı, Milletvekilleri halkına hizmet edecek, ranta, ticarete dayalı siyaset anlayışı olmayan yeni oluşan hükümetin yapmasında fayda vardır. En kısa zamanda yaralarımızın sarılmasını diliyorum. Deprem bölgesinde derinleştirilmiş, kimsenin gözünün yaşına bakmadan, soruşturmanın ucu kime dokunursa dokunsun, üstü kapatılmadan, şeffaf, açık, adil bir yargılamanın yapılması kamu vicdanımıza bir nebzede olsa rahatlamasını sağlayacaktır. Umudumuzu yitirmedik… Deprem sonrasında yüce milletimizin gücünü, dayanışmasını, birlik, beraberliğini, yüreğindeki şefkati, sevgiyi gördük… Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.