DOLAR 32,4195 0.21%
EURO 35,0759 -0.13%
ALTIN 2.330,380,47
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22931261,89%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Göçmen krizi ile karşı karşıyayız”

Şimşek, “Göçmen krizi ile karşı karşıyayız”

ABONE OL
28 Temmuz 2021 11:32
Şimşek, “Göçmen krizi ile karşı karşıyayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, “Ülkemiz bir taraftan ekonomik krizi, işsizlik ve geçim sıkıntısı yaşarken, diğer taraftan ise ileride çok büyük demografik ve üniter devlet yapımızı sıkıntıya sokacak göçmen krizi ile karşı karşıyayız” dedi.

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, ekonomi ve göçmen krizine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ülkemizin bir taraftan ekonomik krizi, işsizlik ve geçim sıkıntısı yaşarken, diğer taraftan ise ileride çok büyük demografik ve üniter devlet yapımızı sıkıntıya sokacak Göçmen krizi ile karşı karşı olduğunu belirten Şimşek, “Bilindiği gibi, tamamen insani duygularımızla ülkemize kabul ettiğimiz, bugün gidecek, yarın gidecek diye umut ettiğimiz göçmenler gelinen noktada yerleşik düzen almışlardır” dedi.

ABD ve Çin baskı kaynaklı göçün şimdi de Afganistan’dan başladığını ve Ülkemize gelecek kişi sayısının yaklaşık 1.5 milyon olarak bahsedildiğini belirten Şimşek, “AB Ülkelerinden Almanya başta olmak üzere ülkemizin AB’ye giremeyeceğini, ancak AB’ye gelecek olan göçmenleri önleyeceğini ve barındıracağını söylemektedir. Her zaman olduğu gibi ülkemiz göçmen sorunu ile de yalnız bırakılmıştır. AB ile bahsi geçen 18 Mart 2016 tarihli Göçmenlerin Ülkemizde barındırmasına karşılık maddi yardım içeren sözleşmenin gözden geçirilmesi gereklidir. Aksi halde Ülkemizin demografik yapısı ve ekonomik bütçesi buna kaldıramayacağı aşikardır” dedi.

Şimşek, “Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında yapmış olduğu açıklamalarda Suriye’den gelen Göçmenlere 40 milyar dolar harcandığını belirtmektedir” diyerek şunları söyledi; Ülkemizin sınır komşuları özellikle İran; Afgan göçmenlerinin geçişine izin vermektedir. Dış politikamızı gözden geçirilmesi gereklidir. Ülkemizde IRAK ile başlayan, Suriye ile devam eden, şimdi ise Afganistan’dan gelen göçmenler ile karşı karşıyadır. İnsani olarak başlayan misafirlik anlayışı, ülke güvenliğini tehdit eder boyuta gelmiş, yerleşik düzen halini almıştır. Ülkemizde kayıtlı ve kayıtlı olmayan göçmen sayısı yaklaşık 13 milyon civarına gelmiştir. Bu göçmenlerin barınma, yeme, içme, sağlık, eğitim vb. gibi giderleri bütçeden karşılanmaktadır. Ülkemizde var olan ekonomik, işsizlik ve geçim sıkıntısının üzerine daha fazla yük gelmesine neden olmaktadır. Ülkemizde mevcut olan işsizliğe, göçmenlerinde sosyal güvencesiz iş yerlerinde çalıştırılması ile geçim sıkıntısı her geçen gün artmaktadır. Göçmenlerin işyerlerinde kayıt dışı çalışmalarından kaynaklı; Sosyal Güvenlik Sistemimizde sağlık harcamalarını, emekli maaşlarını karşılamakta zorlanmaktadır. TBMM çatısında görev yapmış, Ülkemin sakini değil sahibi olarak seslenmek istiyorum; İktidarı, Muhalefeti, Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları hep birlikte bu gidişe şimdi dur diyelim. Çözüm bulalım. Yarın çok geç olur. Acilen önlemlerimizi alalım. Ülkemizin demografik yapısı, bekası, üniter devlet yapımız tehlikedir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.