DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Halkın alım gücü kalmadı”

Şimşek, “Halkın alım gücü kalmadı”

ABONE OL
14 Mayıs 2022 11:43
Şimşek, “Halkın alım gücü kalmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, halkın alım gücünün kalmadığını belirterek, “Ülkemizi yönetenler aldıkları ekonomik ve finansal kararlar rantiyecilere yaramakta, fırsata dönüştürülmektedir. Olan yine dar ve sabit gelirli bizlere olmaktadır” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, ülke siyaseti ve ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulunarak, Ülkemizde maalesef algı siyaseti ile halkımız oyalanmakta, gerçek gündem ile hareket edilmemektedir” dedi.

Sosyal gelir dengesizliğinin her geçen gün artmakta olduğuna işaret eden Şimşek, “Eskiden orta direk olarak olan kesim yok olmuş, Türk liramızın değeri her geçen gün düşmekte, alım gücü kalmamaktadır. 2002 yılında en büyük paramız 20 TL iken, altı sıfır atıldıktan sonra 200 TL olmuştur. Şimdi ise 500 TL banknotlara geçilmesi tartışılmaktadır.

“HALKIN ALIM GÜCÜ KALMADI”

Halkın alım gücü kalmadığını belirten Şimşek, “Ülkemizi yönetenler aldıkları ekonomik ve finansal kararlar rantiyecilere yaramakta, fırsata dönüştürülmektedir. Olan yine dar ve sabit gelirli bizlere olmaktadır. Bir yerde sığınmacılar, ekonomik kriz, işsizlik, geçim derdi, kiralar, gıdalar, ev-araba fiyatları artarak devam etmektedir. Bu gidişe dur demek gerekir. Yangın her yerimizi sarıyor” dedi.

“EGO SAVAŞLARINI BİR YANA BIRAKILMALI”

Halkımız sosyal patlamanın eşiğine geldiğini ve eğitim, sağlık, ahlak sisteminin çökme, aile birliği ile dirliğinin dağılma noktasında olduğunu savunan Şimşek, “Bu konuda iktidarı ile muhalefeti ile proje üreterek önlem alması gereklidir. Kayıkçı kavgaları, gerçek gündem ile ilgisi olmayan ego savaşlarını bir yana bırakarak, halkın kaybolmakta olan siyaset makamına güveni kazanılmalıdır” dedi.

“LİYAKATSIZLIKLAR NEDENİYLE SORUNLAR TESPİT EDİLEMİYOR”

Şimşek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ilgili Bakanların atama ile gelmesi, halkın içine girmemesi, liyakatsızlıkları nedeniyle sorunları tespit edememekte olduğunu ve çözüm üretemediklerini belirterek, “Bakanlıklar bağlı olduğu sektörleri batma ve dışa bağımlı noktasına getiriliyor. Bakanlar görevden alınıyor. Yaptıkları hatalardan, uğrattıkları zararlardan dolayı yargılanmıyor, sorumlu tutulmuyorlar. Olan halkımıza ve geleceğimize oluyor. İlgili bakanlıklarda söylem çok, eylem ve denetim yok… herkes koltuğunu koruma derdinde…” dedi.

“ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN TOPLUM HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜK”

Cumhuriyet dönemindeki kazanımların satılarak, verimli tarım arazilerinin rantiyecilere verilerek, talan edilerek kaybetme noktasına gelindiğini belirten Şimşek, şunları söyledi; “Yanlış üretim ve dışa bağımlı politikalar sayesinde, üreten değil…. tüketen toplum haline dönüştürülmüştür. Özellikle diplomaside saygın yeri olan ülkemizde yanlış dış politikalar nedeniyle, sınır komşularımızla iyi geçinmeyerek, özellikle Büyük Ortadoğu Politikalarını yanlış okuyarak, Irak ile başlayan, Libya, Suriye, Mısır ve Afganistan’la devam eden iç savaşlar nedeniyle ülke olarak yaklaşık 13 milyon sığınmacıyı kucağımızda bulduk. Ülkemizin demografik yapısı ve üniter devlet anlayışını sıkıntıya soktuk. Bununla ilgili derhal çözümleyici, ülkemizin geleceğini kurtarıcı politikalar ve stratejiler hazırlanmalıdır. Sonuç olarak; Ülkemiz üretime geçmeli, üretmelidir. Halkı ile bütünleşen, rantiyecilere değil, halkına hizmet edecek, ülkenin iç ve dış güvenliğini sağlayacak, halkına güven verecek, ekonomik refah seviyesini yükseltecek siyaset anlayışına ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.