DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2081212-1,76%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Koltuğa değil, Hizmete adayız…”

Şimşek, “Koltuğa değil, Hizmete adayız…”

ABONE OL
2 Kasım 2022 11:55
Şimşek, “Koltuğa değil, Hizmete adayız…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, ziyaretlerine devam ettiğini ve halkın sorunlarını yerinde görerek dinlediğini ifada ederek, Amacım, doğduğum ilime hizmet etmektir. Koltuk sevdamız yoktur. Hizmet sevdamız vardır. Koltuğa değil… Hizmete adayız…” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, Edirne’nin ilçe, belde, köy ve mahalle ziyaretlerim devam ettiğini söyledi.

Yaptığı ziyaretlerde halkın sorunlarını yerinde görerek dinlediğini belirten Şimşek, “Hedefim doğduğum ilime hizmet etmektir. Koltuk sevdamız yoktur. Hizmet sevdamız vardır. Koltuğa değil… Hizmete adayız.. Bunun için tek ses, tek yürek olarak hep birlikte çok çalışarak başaracağız… ben değil biz olarak, sen değil ekip halinde yapacağız…

İlimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınması için gerekli çalışmaları 10 yıldan beri yapmakta olduğunu belirten Şimşet, “İlimizde yaklaşık 45 bin kişi işsiz genç nüfus ile, 2003 yılından beri göç eden insan sayımız yaklaşık 80 bin civarındadır. Yapacağımız çalışmalar ile ilimizden göç eden insanımızı tekrar geri döndürmeyi sağlayarak, yaşlanan köy nüfusumuzu gençleştirmeyi hedefliyoruz. Başta işsiz gençlerimize iş projeleri ile iş sahaları yaratmak, ilimizin ekonomisini canlandırmak en büyük hedefimizdir. Ülkemize yayılacak ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarımızı ilimizde, Serhat kentimizde başlatmak, İlimizin sakini değil, sahibi olarak hep birlikte mücadele etmek için siz varsanız… ben varım…”dedi.

Şimşek, şunları söyledi; “İlimiz ile ilgili hazırlamış olduğu Trakya 2025 yatırım projeleri başta tarım olmak üzere bitirilmiştir. Hedefimiz 2025 yılının sonunda kişi başı 75 bin 000 dolar yatırım ile 6 bin kişiye üretimde, tarımda ise girdi fiyatlarının üzerinde getiri ile kişi başı milli geliri yüzde 40 arttırmaktır.

İlimizde yaşamlarını idame ettiren yaklaşık nüfusları 60 bin kişiye dayanmış Roman yurttaşımız vardır. Milletvekilliği dönemimde başta Roman Halk Dansları olmak üzere, Toplum Merkezi gibi, Romanlarımız ile ilgili başlıca çalışmalar yapılmıştır. Romanlarımızın bazı siyasi partilerin seçim zamanında oyuncağı olmaktan kurtarmak, onların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesini sağlamak, aldatılan değil, üreten, katkı sağlayan, sosyal güvencesi olan kişiler haline getirecek projeler üretme çalışmalarımız tamamlanmıştır. Balık yemeyi değil, balık tutmasını öğretmeliyiz.

Milletvekilliğim dönemimde Valiliğimiz ile çalışmalar yapılarak, ilimizin iki mahallesinde Toplum Merkezleri kurdurulmuştur. Buralarda yoksul, kimsesiz yurttaşlarımızın hem geçimlerini sağlamak, hem de yok olmaya yüz tutmuş, mis sabunculuk, aynalı süpürge ve Edirne bez bebeklerini tekrardan canlandırmak için, SYDF ile projeler yapılarak, ilimiz ekonomisine getirisi olmuştur. Bugün ilimizde meslek kursların desteğiyle başta mis sabunculuk olmak üzere birçok insanımız geçimini buralardan sağlamaktadır.

Trakya bölgesinde yaşayan Romanlarımızın özellik ve gereksinmelerinin değerlendirilmesi; eğitim, ekonomik koşulları, ev ortamı, aile ilişkileri, kendilerini algılayış biçimleri, beklentileri gibi konularında yapılmıştır. Bu araştırma sonucunda yapılan projeler ile Roman yurttaşlarımızı sosyal güvencesi olan meslekler edindirerek, ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacağız. İlimizde yaklaşık olarak, 15 bin roman gencimizin işi yok, eğitim alanlar ise okullarına 2 ila 3 ay gitmemektedir.

Başta tarım kesimi olmak üzere, işsize, iş imkanı, sanayicimizi, esnafımızı, emeklimizi, dar gelirli insanımızı ekonomik olarak rahatlatacak, gençlerimize meslek edinmeyi sağlayacak projelerimiz hazır, bunların bir kısmını milletvekilliği dönemimizde başlattık. Bu dönemde yüzde 20’sini başarabildik. Bundan sonra ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda, bölgesel kaynaklarımızı da kullanarak, İlimizde kazanılanın ilimizde kalmasını sağlayarak, Trakya 2025 Kalkınma Projesi ile yapacağımıza tüm kalbimle inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.