DOLAR 32,5670 0.13%
EURO 34,6989 0.04%
ALTIN 2.418,40-0,57
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21674680,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Tüm sektörler kan ağlıyor”

Şimşek, “Tüm sektörler kan ağlıyor”

ABONE OL
6 Nisan 2022 10:49
Şimşek, “Tüm sektörler kan ağlıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, ekonomi ve fiyat artışlarına dikkat çekerek, tüm sektörlerin kan ağladığını belirterek, “Çiftçi, emekli, işçi, esnaf, işveren, çalışan emekçi kesim ama herkes bir dokun bin ağıt işitiyorsunuz. Günü kurtaran tedbirler yerine, gerçekçi, kararlı, duyarlı, ilkeli duruş gereklidir” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, ülkemizin başta ekonomi olmak üzere yangın yerine dönmüş durumda olduğunu savunarak, “Hangi sektöre el atsak sorunlar var. Herkes yangın var diye bağırıyor ama kimse yangını söndürmek için uğraşmıyor. Sorunları çözmek için gerekli irade gösterilemiyor. Siyaseti ticaret, rant haline getirenler, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışlarının önüne geçilmiyor, zamları dolara bağlayanlar dolar düştüğü zamanda fiyatlara yansıtmıyor, ayrıca hükümet vergi indirimleri yapıyor, o bile fiyatlara yansımıyor” dedi.

“GÜNAYDIN DEMEK GEREKİR”

Geçmişteki açıklamalarında “Siyaseti ticaret ve rant haline getirilmesin, devlet kurumlarına liyakat esaslarına göre atama yapılsın. Siyaset bürokratla oynama sanatı değildir. Bürokrat ta siyasi yelpaze olmasın” ifadelerini kullandığını hatırlatan Şimşek, “Gelinen nokta ortadadır. Kurumlar çaresiz, piyasa oyuncuları kartelleşmiş, en sonunda Rekabet Kurumu Başkanı itiraf etti. Günaydın demek gerekir” dedi.

“GÜVEN DUYGUSU KALMADI”

Şimşek, “3 Kasım 2002 seçimlerinde iş başına gelen iktidarın 20 yılda ülkemiz kaynaklarını israf ederek, aldığı kredileri inşaata toprağa gömerek, üretim tesislerini, fabrikaları satarak, çiftçimize rakip olarak ithalat yaparak, o yetmedi yap işlet devret modeli ile gelecek nesillerimizi borçlandırarak, yanlış para politikalarını uygulamaya koyarak, Merkez Bankası rezervlerini eksiye döndürerek gelinen nokta çok acı verici, bedel ödeticidir. Bu durumdan ve gidişten kimse sorumluluk almıyor. Her şeyi toz pembe gösteriliyor. Alınan kararların hiçbirinde halk yok, her geçen gün alım gücümüz düşüyor. Para kazanmak zorlaşıyor. Piyasa rayından çıkmış, herkes sattığı malı yerine koyamayacak düşüncesi ile fahiş fiyat ile mal satıyor. Güven duygusu kalmadı” dedi.

“TÜM SEKTÖRLER KAN AĞLIYOR”

Tüm sektörler kan ağladığına işaret eden Şimşek, “Çiftçi, emekli, işçi, esnaf, işveren, çalışan emekçi kesim ama herkes bir dokun bin ağıt işitiyorsunuz. Günü kurtaran tedbirler yerine, gerçekçi, kararlı, duyarlı, ilkeli duruş gereklidir. Bu gidişe dur demek, güveni sağlamak gerekir. Bu ekonomik sorunlar çözülmez ise başta güvenlik olmak üzere başka daha büyük sorunlar ile baş başa kalırız. Bunun için birlik beraberliğin, güven ortamının sağlanarak, kavga dilinden uzaklaşılmalı, uzlaşı, sorunları tespit edici, gerçekleri görerek, çözümleyici davranılması gereklidir. Aksi halde hepimiz aynı gemideyiz” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.