DOLAR 32,5708 0.28%
EURO 34,6594 -0.25%
ALTIN 2.503,640,79
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20197420,79%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Siperin Ardı-Keşan Menzil Hastanesi”nin galası yapılacak

“Siperin Ardı-Keşan Menzil Hastanesi”nin galası yapılacak

ABONE OL
26 Aralık 2022 16:38
“Siperin Ardı-Keşan Menzil Hastanesi”nin galası yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi tarafından hazırlatılan ve tam bir asrın ardından Keşan Kent Müzesi binasının geçmişini anlatacak olan sinematografik belgesel “Siperin Ardı-Keşan Menzil Hastanesi” isimli belgeselin galası Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Tarihçi Yazar Akademisyen Prof. Dr. Sayın İlber Ortaylı’nın katılımıyla Perşembe günü gerçekleştirilecek.

“Siperin Ardı- Keşan Menzil Hastanesi” bir asrın ardından Keşan Kent Müzesi binasının hikayesini anlatacak

Mustafa Helvacıoğlu: “Kutlu bir mazi ile parlak bir gelecek arasında köprü kurmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Keşan Kent Müzesi binasının geçmişini anlatacak olan sinematografik belgesel “Siperin Ardı-Keşan Menzil Hastanesi” isimli belgeselin galası Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Tarihçi Yazar Akademisyen Prof. Dr. Sayın İlber Ortaylı’nın katılımıyla Perşembe günü yapılacak.

Tarihçi Yazar Akademisyen Prof. Dr. Sayın İlber Ortaylı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Barış Borlat, Tarihçi Ömer Arslan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Müze Koordinatörü Aslı Avcı’nın görüşlerine yer verilen belgesel; kutlu bir mazi ile parlak bir gelecek arasında köprü olacak.

Keşan Belediyesi olarak 100 yılın son etkinliğini “Siperin Ardı-Keşan Menzil Hastanesi” Keşan Kent Müzesi Film Galası ile gerçekleştireceklerini ifade eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; “Keşan Kent Müzemizi (Keşan Menzil Hastanesi) onların aziz hatıralarına armağan olarak, bölgemize ve ülkemize kazandırmanın ve kutlu bir mazi ile parlak bir gelecek arasında köprü kurmanın onurunu yaşıyoruz.” dedi.

Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda yapılacak olan program saat 18.30’da başlayacak.

Keşan Kent Müzesi binasının hikayesini anlatan ve kutlu bir mazi ile parlak bir gelecek arasın köprü kuran belgeselde Tarihçi Yazar Akademisyen Prof. Dr. Sayın İlber Ortaylı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Barış Borlat, Tarihçi Ömer Arslan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Müze Koordinatörü Aslı Avcı’nın görüşlerine yer verildi.

Nadir Alpaslan ve İlber Ortaylı’nın katılımıyla yapılacak olan program saat 18.30’da başlayacak. Belgesel gösterimi ve konuşmaların ardından program, plaket takdimi ile sona erecek.

Keşan Belediyesi olarak 100. yılın son etkinliğini “Siperin Ardı- Keşan Menzil Hastanesi” belgeselinin galası ile gerçekleştireceklerini ifade eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; “107 yıl önce Çanakkale, vatan ve milletimizin imdadında, Keşan ise Çanakkale kahramanlarının şifasındaydı. Vatanı ayakta tutmayı çalışanları, hayatta tutmaya çabalamakla, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’den ve Çanakkale’nin yiğitleri kınalı kuzulardan izler taşımakla gurur duyuyoruz. Keşan Kent Müzemizi (Keşan Menzil Hastanesi) onların aziz hatıralarına armağan olarak, bölgemize ve ülkemize kazandırmanın ve kutlu bir mazi ile parlak bir gelecek arasında köprü kurmanın onurunu yaşıyoruz. Bizlere bu toprakları bağışlayan, Cumhuriyeti emanet eden, nice kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor, torunları olarak haykırıyoruz; ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’. Huzur içerisinde uyuyunuz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.