DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.309,791,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22946583,71%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sırada peynir festivali var

Sırada peynir festivali var

ABONE OL
29 Kasım 2021 10:59
Sırada peynir festivali var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Kararağaç Mahallesi’ne bulunan tarihi Tren Garı’nda Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kapsamında Kahve ve Çikolata Festivali düzenlendi. Festival alanını gezen Edirne Valisi Ekrem Canalp, bundan sonraki festivalin adının ‘peynir festivali’ olacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu Kararağaç Mahallesi’ndeki tarihi Tren Garı’nda Valiliğin organizasyonunda ve Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Kahve ve Çikolata Festivali düzenlendi.

Festivale Türkiye’nin birçok şehrinden 50’ye yakın çikolata ve kahve stantları sergilendi.

Festival alanını gezen Edirne Valisi Canalp, tarhana günleri haricinde mis sabunu, peynir ve süpürge ile 3 festival daha olacağını söyleyerek “Bu şekilde yapılacak festivallerle de sürekli olarak her hafta sonu farklı bir aktivite ile hayatlarına renk katmayı amaçlıyoruz. Bundan sonraki festivalimizin adı peynir festivali olacak” dedi.

“SIRADA PEYNİR, SÜPÜR, MİS SABUNU FESTİVALİ VE TARHANA GÜNLERİ”

Edirne’de her mevsimin çok güzel olduğunu söyleyerek düzenlenecek festivallerle Edirne’yi renklendireceklerini belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Balkan ülkelerinde en çok tüketilen içecek çay değil kahve. Kahveyi çok seviyorlar. Edirne’nin cazibesini arttırma imkanımız olacak. Sonbaharın böylesi zamanlarında kışın yaklaştığı dönemlerde genellikle insanlar evlerinde zamanını geçirmek mecburiyetinde hissediyorlar. Bu şekilde yapılacak festivallerle de sürekli olarak her hafta sonu farklı bir aktivite ile hayatlarına renk katmayı amaçlıyoruz. Bundan sonraki festivalimizin adı peynir festivali olacak. Ama arkasında Edirne’nin en meşhurları olan diğer üç ürün, süpürgenin, mis sabununun, tarhana festival olmayacak ama tarhana günlerin de yaparak Edirneliler ’in hayatını tekrar renklendirmeye ve Türkiye’nin diğer her yerinden insanları davet etmeye devam edeceğiz. Zaman Edirne’de eğlenme zamanı ve bunun ilkbaharı, sonbaharı, yazı değil kışı dahi güzel. Edirne’de her mevsim çok güzel, kışta güzel. Kışın tadını Edirne’de çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan festival alanını ziyaret eden birçok kişinin ise koranvirüs salgınına rağmen maske takmaması dikkatlerden kaçmadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.