DOLAR 32,5648 0.15%
EURO 34,8987 0.66%
ALTIN 2.430,04-0,10
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21734961,38%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sırbistan’da Türkiye’ye nota verme tereddütü

Sırbistan’da Türkiye’ye nota verme tereddütü

ABONE OL
3 Mart 2022 23:39
Sırbistan’da Türkiye’ye nota verme tereddütü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın NATO’ya üyeliğine desteğini açıklaması nedeniyle Türkiye’ye protesto notası verilmesini değerlendirdiklerini duyurdu.

Balkan News’te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Kosova’nın NATO’ya üyeliğine destek vereceğini duyurmuş ve “Biz NATO’da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz. Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz” diye konuşmuştu.

Dünkü açıklamasında Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, “Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik bir protesto notası hazırladı. Nota verecek miyiz, kararını bu akşam vereceğiz” diye konuştu.

Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nden atılmasının gündemde olduğunu ve Çin’e de Kosova konusunda baskı yapılarak Sırbistan’ın toprak bütünlüğü aleyhinde kararlar alınabileceğine dikkat çeken Vucic, “Önümüzdeki dönemde Sırbistan aleyhinde tuzaklar kurulmasını bekliyorum. Görüyorsunuz, (Kosovalı) Arnavutlar, NATO’ya tam üyelik talebinde bulundular. Bir sonraki adımın Rusya’nın BM’den atılması olduğunu göreceksiniz” diye konuştu.

Sırbistan’ın büyük baskı altında olmasına rağmen prensiplerine bağlı kalarak Rusya aleyhindeki yaptırımlara katılmadığını söyleyen Vucic, ülkesinin öncelikle yakıt fiyatlarında devasa artışların ekonomiye etkisini sınırlandırmaya yönelik adımlar atacaklarını ifade etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.