DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2077533-1,43%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sırplar, Herzl ailesinin kemiklerini İsrail’e teslim edecek

Sırplar, Herzl ailesinin kemiklerini İsrail’e teslim edecek

ABONE OL
2 Aralık 2021 14:51
Sırplar, Herzl ailesinin kemiklerini İsrail’e teslim edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Modern Siyonizm hareketinin kurucusu Theodor Herzl’in büyükannesi ve büyükbabasının Sırbistan’daki mezarları açılarak kalıntıları, İsrail’e teslim edilecek.

Balkan News’te yer alan ve İsrail medyasına dayandırdığı haberine göre;  Bosnalı Sırp lider Zeljka Cvijanovic, Herzl’in baba tarafından atalarının kalıntılarının İsrail’e teslim edilmesine yardımcı olma sözü verdi.

İsrail’de Theodor Herzl’in mezarını ziyaret ederek çelenk bırakan ve Herzl Müzesi’ni gezen Bosna Sırp Cumhuriyeti Entitesi Başkanı Cvijanovic, yetkililerden “Siyonizm vizyonuna” ilişkin bilgi aldıktan sonra ziyaretçi defterini imzaladı.

Ziyaret sırasında Dünya Siyonist Teşkilatı Başkanı Yaakov Hagoel, Herzl’in Siyonizmin ilhamını aldığı babaanne ve dedesinin mezarının Sırbistan’da olduğunu ve Sırp lider Cvijanovic’ten kemiklerin İsrail’e teslimi için yardım istediklerini söyledi.

Torunu Theodor Herzl’e siyonizm fikrini aşılayan isim olduğuna inanılan ve Filistin’de bir İsrail devleti kurulmasını savunan radikal bir Yahudi olan Şimon Loeb Herzl, Belgrad yakınlarındaki Zemun’da hahamlık yapıyordu. Şimon Loeb Herzl’in mezarı halen Zemun’daki bir mezarlıkta bulunuyor.

Theodor Herzl’in mezarı da İsrail’in kurulmasının ardından Viyana’dan Kudüs’e taşınmıştı.

Herzl’e ilham olan Sefarad Yahudisi dedesinin mezarının Sırbistan’da bulunması ve Sırp hükümetinin Theodor Herzl’in ismini bir sokağa da vermesi, modern Siyonizm fikrinin doğum yerinin Sırbistan olduğu şeklinde yorumlara neden oluyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.