DOLAR 32,3389 0.17%
EURO 35,1759 -0.04%
ALTIN 2.241,02-0,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2081756-5,59%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şişecam’a Bulgaristan’da ödül

Şişecam’a Bulgaristan’da ödül

ABONE OL
3 Mart 2021 11:03
Şişecam’a Bulgaristan’da ödül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

kircaalihaber.com’da yer alan habere göre; Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova, Şişecam Şirketler Grubu’nu Bulgaristan’daki yatırımlarının sürdürülebilir gelişimi için ödüllendirdi. Şirket adına ödül, Şişecam Şirketler Grubu Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman’a verildi.

Başbakan Yardımcısı, “Bu yıl ilk kez verilen Bulgaristan’da yatırımların sürdürülebilir gelişimi için ödülü takdim etmekten mutluluk duyuyorum. Ödülün sahibi Şişecam Şirketler Grubu” diye kaydetti. Nikolova, firmanın ülkemize ilk yatırımlarını 1997 yılında yaptığını ve o tarihten bu yana sadece ülkemizde faaliyet yürütmekle kalmayıp faaliyetlerini büyüttüğünü ve geliştirdiğini belirtti. Bakan, “Şişecam, ülkemizde 20 yılı aşkın tarihinde düzcam, cam ev eşyası ve otomotiv camı fabrikalarının temellerini atarak bir dizi üretime imza atmıştır” diye belirtti ve Şişecam’ın aranan ve güvenli bir üretici, arzu edilen ve sosyal sorumluluk sahibi bir işveren olarak kendi alanında lider konuma geldiğini sözlerine ekledi.

Şişecam, ülkemizde faaliyetini Trakya Glas Şirketi, Şişecam Otomotiv Bulgaristan Şirketi ve Paşabahçe Bulgaristan Şirketine ait fabrikalarında gerçekleştiriyor. Şişecam’ın Bulgaristan’a yaptığı toplam yatırım 800 milyon dolara ulaşıyor.

Nikolova, “Yatırımlarınız sayesinde ülke ekonomisinin hem yerel hem de ulusal olarak kalkınmasına önemli bir katkıda bulunuyorsunuz. Sayın Kırman, yıllar boyunca mükemmel çalışmalarınız için sizi tebrik ediyor, Bulgaristan’daki faaliyetlerinizi bu kadar ısrarla ve sürekli geliştirdiğiniz ve buradaki işlerinizin sürdürülebilir olduğunu kanıtladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Kırman, “Bu ödülü almaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve Bulgaristan’da gördüğümüz ilgiden çok memnunuz” diye ifade etti. Şişecam Genel Müdürü, şirketin hedefinin her zaman ekonomik katma değer yaratmak olduğunu sözlerine ekledi. Profesörün ifadesine göre, Bulgaristan şirket için önemli bir pazar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.