DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.309,791,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22946583,71%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sivrikaya mazbatasını aldı

Sivrikaya mazbatasını aldı

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:52
Sivrikaya mazbatasını aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Barosu 48. Olağan Genel Kurul sonrası seçimi kazanarak Baro Başkanı olarak seçilen Av. Tacettin Sivrikaya ve yönetimi, Edirne Adliyesi İl Seçim Kurulu’nda mazbatasını aldı. Baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya’ya mazbatasını Edirne 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Necati Görgülü takdim ederken, Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek ve Edirne Barosu yönetimi katılım gösterdi.

“TEBRİK EDİYORUZ”

Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya’ya mazbatasını takdim eden Edirne 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Necati Görgülü “Av. Tacettin Sivrikaya başkan olarak seçilmişti. Kendilerini tebrik ediyoruz. 2 yıl boyunca başarılar diliyor kendisine mazbatasını takdim ediyoruz” dedi.

“GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

Edirne baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya, “Bugün sağ olsun 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Necati Görgülü tarafından aynı zamanda ilçe seçim kurulu başkanı tarafından seçim sonuç tutanağımızı aldık. Şu an itibari ile Edirne Barosu’ndaki yeni başkan görevine başlamış durumda. Bu vesileyle Edirne Barosu’na mensup tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz genel kurulumuza katıldığı için. Yine bu seçimleri bir demokrasi şeklinde geçmesine katkı sağlayan, yapılması için büyük emek sarf eden başta ilçe seçim kurulu başkanımız hakim beye, ilçe seçim kurulu müdüre hanıma, ilçe seçim kurulu personeline çok teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönem inşallah hayırlı olur. 2022 yılı Ekim ayında yapılacak 49. Olağan Genel Kurulu toplantısına kadar Edirne Barosu’nu en iyi şekilde temsil etmeye, genel kurulun bize vermiş olduğu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

“E-DURUŞMA YAYGILAŞACAK, TEKNOLOJİYE UYUM SAĞLAYACAĞIZ”

Türkiye genelinde e-duruşmaların yaygınlaşmaya başladığını ve kendilerinin de sistemi yakından takip edeceklerine değinen Sivrikaya, “Edirne Barosu’ndaki yarış bir rekabet yarışı değil. Bir bayrak yarışı. Biz bizden önceki başkan ve yönetimlerin yapmış olduğu hizmetleri kaldığı yerden alıp, bir sonraki genel kurula kadar devam ederiz. Ufak tefek eksiklikleri olabilir, onları tamamlarız. Mesela bizim adliyemizde ses sistemi, anons sistemi olmadı yapısından dolayı. Bu dönem onu gerçekleştirmeye çalışacağız yeni gelen başsavcımızı katkılarıyla. Onun dışında teknolojiye uyum sağlamaya çalışacağız. Biliyorsunuz artık E-duruşma dönemi başladı birçok ilde bunlar uygulanmaya başladı ve Türkiye geneline yaygınlaşacak. Bu konuda yoğun eğitimler vereceğiz. Biz bu konuda çok şanslıyız. Çok değerli bir meslektaşımız aynı zamanda bilişim konusunda son derece uzman Av. Aydoğan Tan bu konuda bize çok yardımcı olacak. Kurumların dönüşmesi lazım bazı konularda. Kişisel verilerin korunması kanunuyla ilgili dönüşümleri sağlamamız lazım. Yine Edirne Barosu kurulduğu andan itibaren hukukun, adaletin yanında olmuştur çizgisi bellidir. Bu çizgiyi bozmak hiç kimsenin haddi değildir. O çizgiden yürümeye devam edeceğiz. Sesimiz her zaman gür çıkıyordu. Yine gür çıkmaya devam edecek. Bu konularda kimsenin şüphesi olmasın. Hizmetler kaldığı yerden devam edecek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.