DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2062453-0,33%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Siz üretin yeter demeye devam ediyoruz”

“Siz üretin yeter demeye devam ediyoruz”

ABONE OL
5 Kasım 2022 11:03
“Siz üretin yeter demeye devam ediyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Sen Üret Yeter” sloganıyla oluşturduğumuz tarım politikalarımız kapsamında çiftçilerimize her konuda sağladığımız desteklerimize devam ediyoruz” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, tarım destekleri ve tahıl koridoruna yönelik açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Aksal, “Bu verimli topraklardan; tarlalardan sofralarımıza birçok ürünün ulaşmasını sağlayan çiftçilerimize Cumhurbaşkanımızın müjdelediği desteklere bir yenisini daha ekliyoruz” diyerek çiftçilerin girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilmeleri için hububatta mazot ve gübre desteklerini 2023 Mart ayı yerine 2022 yılı içerisinde ödemeye başlanacağını söyledi.

Milletvekili Aksal, u desteklerin çiftçilerin Ziraat Bankası banka kartlarına yükleneceğini, mazot ve gübre alımında kullanılabileceğini ifade etti.

“HUBUBATTA DEKAR BAŞINA 121 TL DESTEK”

Girdi maliyetinin büyük bir kısmının mazot ve gübre alımı oluşturduğunu belirten Milletvekili Aksal, “Bizler de desteklerimizi bu konu odağında artırma hedefindeyiz. Bu hedeflerimize yönelik olarak yaptığımız çalışmalarla; Mazot Desteğini yüzde 240 arttırılarak 22 TL’den 75’TLye, Gübre Desteğini yüzde 130 arttırılarak 20 TL’den den 46’TL’ye yükseliyor. Bu desteklerimizin neticesinde dekar başına olan desteğimizi 121 liraya çıkarıyoruz” dedi.

“TAHIL KORİDORUNDA KİLİT İSİM CUMHURBAŞKANIMIZ”

Tahıl koridoruna da değinen Milletvekili Aksal, “Tahıl sevkiyatının kesintiye uğraması mazlum-muhtaç insanların gıdaya ulaşamaması, Afrika’daki milyonlarca insanın açlıkla karşı karşıya kalması demektir. Buna göz yummamız, böyle bir krize sessiz kalmamız mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle sevkiyatın kaldığı yerden devam etmesi açıkça gösteriyor ki burada kilit isim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dünya’da yaşanan tahıl krizinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile olumlu sonuçlanmasından tüm dünya adına mutluyuz. Bizler gıdanın, tarımın üretmenin değerini bilen, yokluğun zorluğunu, varlığın kıymetini bilen bir millet olarak, tarladan sofraya her aşamada çiftçimizin emeğini destekliyoruz. Emeğin değerini, ekmeğin değerinin bilincinde olarak biz bu verimli toprakların potansiyelini gerçekleştirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.