DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2081212-1,76%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SMA savaşçısı Uras’a umut ol

SMA savaşçısı Uras’a umut ol

ABONE OL
1 Nisan 2023 11:12
SMA savaşçısı Uras’a umut ol
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uras bebek doğduktan kısa bir süre sonra teşhis konulan SMA ölümcül kas hastalığı ile mücadele ediyor. Uras bebeğin yurtdışında tedavi olabilmesi gereken paranın toplanması için Edirne Barosu’ndan avukatlar da yardım standı açtı.

Melis ve Alper Karabulut çiftinin 2.5 aylık oğulları Uras Karabulut’a, doğduktan kısa bir süre sonra SMA ölümcül kas hastalığı teşhisi konuldu. Aile bu zorlu süreçle baş etmeye çalışırken baba Alper Karabulut Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman’da yaşayan annesini, babasını, kardeşini, eniştesini ve yeğenini kaybetti.

İstanbul Barosu’na kayıtlı Av. Melda Karahan ve Av. Melih Karahan’ın yeğeni olan Uras bebek için, Edirne Barosu’ndan avukatlarda, meslektaşlarının yeğenine yardım kampanyası başlattı.

Altı aylık olmadan yurtdışında, ‘Zolgensma Gen’ tedavisi alması gereken Uras bebek için zamanla yarışılıyor.

“HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan, Edirne Barosu avukatlarından Av. Elif Arıseven; “Bugün burada Uras bebek için bulunuyoruz. Uras bebek İstanbul Barosu’na kayıtlı arkadaşlarımız Av. Melda Karahan ve Av. Melih Karahan’ın yeğeni. Bizde meslektaşlarımıza destek olmak adına bugün burada bu standı kurduk.

Uras 13.01.2023 tarihi doğumlu. Uras doğduktan çok kısa bir süre sonra SMA ölümcül kas hastalığı teşhisi kondu. Bunun üzerine aile maalesef bir de deprem felaketi yaşadı. Urasın babası Adıyaman’da; Annesini, babasını, kardeşini ve tüm akrabalarını kaybetti. Biz bu kampanya için ilk günden beri çalışıyoruz. Bugünde buradayız. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç’ta yaptığı konuşmada, “Tedavileri maalesef yurdumuzda henüz gerçekleştirilemiyor. Bu evlatlarımızı, bu yavrularımızı sınırlı bir zaman diliminde, kimileri altı aylık olmadan, kimileri bir yaşına varmadan önce yurtdışına götürmek ve orada tedavilerini yaptırmak mümkün” dedi.

“Mübarek Ramazan ayında vatandaşlardan hala fitre ve zekatlarını vermemiş olanların, fitre ve zekatlarını Uras bebek için vermek suretiyle de yardımcı olabilirler” diyen Av. Karakoç şöyle konuştu;

“Geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli olarak yaşadığımız depremin maalesef etkilerini daha saramadan yine bir depremzede evladımızı, bebek kardeşimizin SMA hastalığıyla haberdar olduk. Kıymetli meslektaşlarım bu konuda Uras bebeğe yaşam şansı vermek adına bir kampanya düzenlediler.

“TEDAVİSİ ÜLKEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLEMİYOR, YURTDIŞINDA TEDAVİ OLMASI LAZIM”

Malumunuz tüm yurtta bu anlamda çabalara rağmen SGK kurumumuz bu hastalığı tedavi kapsamına halen almadı. O anlamda kampanyalar çok önem arz ediyor, büyük önem arz ediyor. Tedavileri maalesef yurdumuzda henüz gerçekleştirilemiyor. Bu evlatlarımızı, bu yavrularımızı sınırlı bir zaman diliminde, kimileri altı aylık olmadan, kimileri bir yaşına varmadan önce yurtdışına götürmek ve orada tedavilerini yaptırmak mümkün. Burada bir evladımızın hayatı söz konusu. Zaten zamana karşı bir yarış var. Sağ olsun iyi niyetli çabalarla kampanya neredeyse yarı yarıya bir seviyeye ulaştı. Ancak yeterli değil.

“HERKESİ URAS BEBEK İÇİN, HAYAT, NEFES VE CAN OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Buradan baromuz aracılığıyla kıymetli meslektaş kardeşlerimin yaptığı kampanyaya bir duyuruda ben yapmak istiyorum. Karınca kararınca büyük küçük demeden herkesin elini vicdanına koymaya ve Uras kardeşimize, Uras evladımıza bir hayat olmaya, bir nefes olmaya, bir can olmaya davet ediyorum. Uras bebeğin altı aylık olmadan, şuan iki buçuk aylık. Altı aylık olmadan, tedaviye başlanması gerekiyor yurtdışında. Onun için zamana karşı bir yarış vurgusu yaptım. Yaklaşık iki ay gibi bir zamanımız kaldı. Bu tip kampanyaların zamanı da maalesef kısıtlı oluyor.

“FİTRE VE ZEKATLAR URAS BEBEK İÇİN VERİLEBİLİR”

Mübarek Ramazan ayındayız. Fitre ve zekatlarını halen vermemiş yurttaşlarımız olabilir. Nereye vereceği konusunda hala düşünen yurttaşlarımız olabilir, mümkündür. Uras evladımıza, fitre ve zekatlarını vermek suretiyle de yardımcı olabilirler. Bunu da değerlendirmelerini isterim. Duyarlılık gösteren yurttaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.