DOLAR 32,4733 0.07%
EURO 34,8411 0.15%
ALTIN 2.478,570,68
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2015370-2,77%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Söğütlük için imza standı açıldı

Söğütlük için imza standı açıldı

ABONE OL
21 Eylül 2022 10:49
Söğütlük için imza standı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dernek Başkanı Ayten Eren ‘Söğü̈tlük Kent Ormanımız Millet Bahç̧eşi olmasın’ kampanyası ile 20-25 Eylül tarihleri arasında saat 12.00-14.00 arası imza standının açılacağını ve herkesin bu dayanışmaya destek olması için çağrıda bulundu.

“KENT ORMANI’MIZ BİR TAHRİBAT İLE KARŞI KARŞIYADIR”

Edirne Çevre Gö̈nü̈llüleri Derneğ̆ı Baş̧kanı Ayten Eren; “Osmanlı İ̇mparatorluğ̆u’na baş̧kent olan ve yıllarca farklı zengin kültürlerden etkilenen Edirne’mizin her bir köşeşinde tarih, doğa güzellikleriyle karşilaşmak mümkündür. Söğü̈tlük Kent Ormanı da Edirne’mizin en önemli doğa güzelliklerinden biri olduğ̆u gibi sincabıyla, bülbülüyle, her türden ağ̆acı ve bitkisiyle, Meriç Nehri’nin doyulmaz gü̈n batımıyla şehrimiz bir cennet köşeşidir. Kent Ormanı, bu özellikleriyle Edirne halkının yanı sıra turizm amaç̧li gelenlerin de uzun yıllardan beri mesire alanı olmuş̧tur. Kent Ormanı, ekosisteminin korunması amacıyla 2019 yılında Bakanlıkça Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescil edilmiş̧tir. 10 yıl önce ise Avrupa Birliğ̆ı ile ortak bir projede Kent Ormanı’mıza beton yollar ve 260 tane aydınlatma direği dikilerek doğaşina yeterince zarar verilmiş̧, dönemin valisi bile bunu doğa tahribatı diye eleş̧tirmiş̧tir.
Bu tahribattan 10 yıl sonra ise Kent Ormanı’mız yeni bir tahribat ile karşi karşiyadır. Kent Ormanı’nın Millet Bahç̧eşi yapılmak istendiği aç̧iklanırken; proje kapsamında yer alacak yapılar, ormanda tahribata neden olacaktır. Yasa gereğ̆ı doğal Sİ̇T alanlarına inş̧aat yapılamaz, hiç̧bir müdahalede bulunulamaz.
Biz Edirne’de yaş̧ayan kış̧iler doğamızı, ormanımızı, nehirlerimizi gelecek nesillere korunmuş̧ olarak emanet etmek istiyoruz. Söğü̈tlük Kent Ormanı’mızın ağ̆acı, çiç̧eğ̆ı, böceği, yer altı ve üstü canlı yaş̧amiyla en doğal haliyle korunmasını, her türden inş̧aat veya yapı yapılarak tahrip edilmemesini istiyoruz. Millet bahç̧eşi yapımı iç̧in Edirne’nin en yeşil alanlarından biri olan Söğü̈tlük Kent Ormanı’nın seç̧ilmesi yerine kıraç̧ bir alanın tercih edilmesi, kentin yeşil alan varlığ̆ının arttırılmasına katkıda bulunacaktır. Bu nedenle Edirne halkına ait bir ormanın ‘Millet Bahç̧eşi Projesi’ adı altında tahrip edilmesine gö̈z yumulmamalıdır”dedi

“20-25 EYLÜL ARASI İMZA STANDI”

Kent Ormanı’nın millet bahçesi olmaması için açılan standlara herkesi imza için davet eden Ayten Eren; “Bu doğrultuda Saraç̧lar Caddesi’nde kamuoyunu bilgilendirme ve destek amaç̧li imza standı aç̧arak, Edirne halkını anılarımızı, Söğü̈tlük Kent Ormanı’mızı korumak ü̈zere bir arada olmaya ve dayanış̧maya davet ediyoruz.
Saraç̧lar Caddesi’nde 20, 21, 22, 23, 24 ve 25 Eylü̈l 2022 tarihlerinde, 12.00 ile 14.00 saatleri arasında aç̧açağ̆imiz imza standında Edirne halkı ile birlikte ‘Söğü̈tlük Kent Ormanımız Millet Bahç̧eşi olmasın’ diyeceğ̆iz”diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.