DOLAR 32,5301 0.21%
EURO 34,7577 0.04%
ALTIN 2.489,581,12
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20455701,77%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sokak ve Kaldırımların Onarım ve Rehabilitasyon Projesi’nin süresi uzatıldı

Sokak ve Kaldırımların Onarım ve Rehabilitasyon Projesi’nin süresi uzatıldı

ABONE OL
2 Ekim 2020 15:19
Sokak ve Kaldırımların Onarım ve Rehabilitasyon Projesi’nin süresi uzatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Projenin yöneticisi olan Müh. Mitovska, Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programının yönetim makamının mektubu ile proje uygulama süresinin, askıya alma süresine eşit bir süre uzatıldığı ve projenin tamamlanması için yeni son tarihin 21 Temmuz 2021 olduğu bildirildiğini açıkladı.

Belediye Başkan Yardımcısı, “Beş alt projeden oluşan proje üzerindeki çalışmalar, geçen yıl Mayıs ayında Kırcaali’nin eski kesimindeki Hacı Dimitar Meydanı’nın yeniden inşası ile başladı. Meydan alanında şu anda araçlar hareket ediyor olsa da, asfaltın son aşınma tabakası döşenecek, yatay yol işaretlemeleri yapılacak ve dikey sinyalizasyon sistemi yerleştirilecek” diye belirtti.

Proje kapsamında pazar bölgesinde İvan Vazov, Kliment Ohridski, Dobruca sokaklarında da çalışmalar yapılacak. Bu sokaklarda kaldırımlar yeniden yapılandırılacak, bordürler yenilenecek, eski asfalt yüzeyleri yenilenecek. Dobruca sokağında çalışmaya başlanması için Kırcaali Şu ve Kanalizasyon Şirketinin (VİK) Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirdiği su boru hattını yenileme çalışmalarının tamamlanması bekleniyor.

Müh. Mitovska, “İşe bu yaklaşımı benimseyerek, yol yüzeyini yeniden inşa etmek ve ardından bir su temini ve kanalizasyon projesi gerçekleştirmek için caddenin yeniden kazılması gibi kötü uygulamalardan kaçınıyoruz” diye vurguladı.

VİK’in Çevre Operasyonel Programınca finanse edilen bir proje kapsamında faaliyetlerini tamamlamasını beklemek için anlaşma İvan Vazov Sokağı için de geçerli olacak. Bu sokakta hem Kırcaali Belediyesinin Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programınca desteklenen “Kırcaali Şehrinde Sokak ve Kaldırımların Onarımı ve Rehabilitasyonu” projesi hem de Kırcaali VİK’in projesi kapsamında yenileme çalışmaları yapılacak.

Kırcaali’de yedi sokakta daha kaldırımların yeniden inşası çalışmalarına aşamalı olarak başlanacak. Bazıları okulların yakınında bulunuyor. Müteahhit firmaların bu faaliyetlere yönelik teknik projeleri hazır ve inşaat izinleri verildi.

Müh. Mitovska, “Önümüzdeki haftadan itibaren Ekzarh Yosif ve Generel Çernozubov sokaklarında kaldırım ve aydınlatma sistemlerini yenileme çalışmaları başlayacak. Bu haftanın sonuna kadar trafiğin geçici olarak yeniden düzenlenmesi için talimat verilecek” diye belirtti.

Bu sokakların yenilenmesinden başka proje kapsamında Kuzey Arpezos Parkının iki bölümü arasında bağlantı kuracak bir köprü inşa edilmesi için müteahhit firma seçim süreci tamamlandı.

Projenin bilgilendirme panoları birkaç gün içinde güncellenecek ve yeni panolara 21 Temmuz yeni teslim tarihi yansıtılacak.

Belediye Başkan Yardımcısı, cadde ve kaldırımların onarımı ve rehabilitasyonu, Kuzey Arpezos Parkının birinci ve ikinci bölümünü birbirine bağlayan bir köprü inşasını kapsayan tüm proje ve yeni proje uygulama süresi hakkında bilgi edinmek isteyen herkese makam kapısının her zaman açık olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.