DOLAR 32,5559 0.04%
EURO 34,9970 0.36%
ALTIN 2.425,460,10
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2087584-4,10%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sol Parti’den imza kampanyası

Sol Parti’den imza kampanyası

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:50
Sol Parti’den imza kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sol Parti Merkez Edirne İlçe Başkanlığı tarafından, mafya ile girilen kirli ilişkiler ve hukuksuzluklara karşı mücadele çağrısı yapılarak, Araştırma ve Hukuk Komisyonları kurulması için “Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği” adlı imza kampanyası başlatıldı.

Sol Parti Merkez Edirne İlçe Başkanlığı tarafından, “Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği” adlı imza kampanyası öncesi Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yapıldı.

“SİYASETÇİLERİN, BÜROKRATLARIN AĞIR SUÇLARA ORTAK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Gündeme bomba gibi düşen iddialar sonrası artık aksiyon dizisi gibi izlemek yerine susulmaması gerektiğini savunan Sol Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak, “Tüylerimiz ürpererek ülkemizde hukuksuzlukların, yolsuzlukların, kirli ilişkilerin korkunç̧ boyutlara gelmesine tanık oluyoruz. “Vatan, millet, bayrak, mukaddesat” nutuklarının gölgesine sığınan siyasetçilerin, bürokratların, mafya mensuplarının iş birliği içerisinde ağır suçlara ortak olduğunu görüyoruz. Birçok yönleriyle eleştirdiğimiz anayasanın dahi askıya alındığı, anti-demokratik bulduğumuz yasaların bile uygulanmadığı, yargı bağımsızlığından eser kalmadığı açıkça ortada. Bu ülkede suç ve ceza neredeyse sadece muhalif politikacılara, gazetecilere, bilim insanlarına, başkanlık rejimine İtirazını yükselten sade yurttaşlara uygulama hale geliyor. Biz bu ülkenin temiz, dürüst, demokrasiden ve özgürlüklerden yana yurttaşlarıyız. Korkmadan, çekinmeden, geri adım atmadan, bu karanlığın üzerine gitmek, ülkemizi aydınlığa çıkarmak sorumluluğunu hissediyoruz. Olan biteni aksiyon dizileri gibi izlemeye, sessiz kalmaya artık hakkımız bulunmadığının farkındayız. Eğer bugün susarsak; toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek. Öyleyse, bu ülkenin bağımsızlığı ve Özgürlüğü için mücadele edenlere vicdan borcumuzun, kendimize saygımızın, gelecek kuşaklara sorumluluğumuzun gereği olarak bundan böyle asla susmayacağımızı, geri adım atmayacağımızı, bu işin peşini bırakmayacağımızı bugün buradan ilan ediyoruz” dedi.

“YURTTAŞ SEFERBERLİĞİNE İMZA ATARAK GÜÇ VERİYORUZ”

Yaşanılan süreçte artık araştırma ve hukuk komisyonlarının kurulması gerektiğini belirten bir Çolak” ‘Nasıl olsa İlk seçimde gidiyorlar’ aymazlığına kapılmadan, “Hukuk hemen şimdi!” demenin tam zamanıdır. Sözü edilen cinayet, tecavüz, rüşvet, haraç, uyuşturucu kaçakçılığı, kendilerinin “çökme” tabir ettiği kamu mallarına el koyma gibi tüm cürümlerin soruşturulmasını, bütün bu suç zincirinin aydınlatılmasını, ucu kime dokunursa dokunsun cümle sorumluların yargılanmasını talep ediyoruz. Suçluların cezalandırıldığı; toplumda adalet duygusunun güçlendiği, hakkın, hukukun, liyakatin tekrar egemen kılındığı, yıkılan kurumsal yapıların onarıldığı temiz bir Türkiye istiyoruz. Bu güzel topraklarda eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, laikliğin egemen olduğu pırıl pırıl günlere ulaşana kadar tüm bedelleri göze alarak mücadeleye kararlıyız. Karanlığı aydınlığa çıkarmak, sorumluların yargılanmasını sağlamak üzere Araştırma ve Hukuk Komisyonları Oluşturarak bu konuya araştırmak ve davalara dönüştürmek için harekete geçiyoruz. Bu yurttaş seferberliğine imza atarak güç veriyoruz. Her gün ülkenin kaderi hakkında mafyanın çetenin, tarikatların, soyguncuların ettiği sözlerle ufku kararan Türkiye’yi gelin halkın sesiyle aydınlatalım” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.