DOLAR 32,5023 -0.12%
EURO 34,9520 0.31%
ALTIN 2.427,460,19
BIST 9.791,540,71%
BITCOIN 2078244-3,77%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Soyyiğit’ten yatırım atağı

Soyyiğit’ten yatırım atağı

ABONE OL
13 Mart 2023 10:59
Soyyiğit’ten yatırım atağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soyyiğit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temel Soyyiğit, Edirne merkezli olarak Soyyiğit Turizm İnşaat A.Ş.’yi kurduklarını belirterek, 2023 yılında turizm, sağlık ve akaryakıt sektörlerinde yeni yatırımlar yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Soyyiğit Grup bünyesine yeni katılan Soyyiğit Turizm İnşaat AŞ isimli şirketin tanıtımı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü şirketin tanıtımı için bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Soyyiğit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temel Soyyiğit,  “Soyyiğit Grup, 2023 yılında Turizm Otelcilik, Sağlık-Turizm ve Akaryakıt sektörlerinde yeni yatırımlar yapmaya karar vermiştir. Bu nedenle, Edirne merkezli olarak Soyyiğit Turizm İnşaat A.Ş.’ni, kurmuş ve faaliyete geçirmiştir” dedi.

Tanıtım toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Soyyiğit’e, şirketin Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Türker Güler ve Soyyiğit Grup Pazarlama Müdürü Ceren İnan’da eşlik etti.

“Bu şirket, bu faaliyetler için Edirne’nin merkezi yerlerinde Grup kaynaklarını kullanarak, bu yatırım faaliyetlerine uygun imarlı arsalar alıp, bünyesine dahil etmiştir” diye konuşan Soyyiğit, “Kurulan yeni şirkette bu yatırımlara uygun profesyonel bir yapı ve kadro oluşturularak bu yatırımlara yön verilecektir”dedi.

“EDİRNE HIZLA GELİŞİYOR, GRUP HİSSEDARLARI YENİ SEKTÖRLERDE EDİRNE’YE YATIRIM YAPMAK İSTİYOR”

Grubun Edirne’ye bu yatırımları yapmaya karar vermesinin ana nedenlerini aktararak konuşmasını sürdüren Soyyiğit şunları anlattı;

“Edirne’nin son zamanlarda hızlı gelişimi ve değişimiyle beraber, yapılan araştırmalarda, bu sektörlerde acil ihtiyaç olunduğu ortaya çıkması, Edirne’nin İstanbul’a karayoluyla 2 saatlik yakın mesafede olması, hızla devam eden ve kısa sürede bitirilmesi planlanan AB projesi dahilinde hızlı trenle İstanbul’a ulaşımının 1 saat 20 dakikaya düşmesi ve bu bağlantının da Avrupa’ya devam edecek olması, ayrıca son birkaç yıldır sınır ülkeleri olan Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarının yoğun bir şekilde Edirne’ye turistik ve ticaret amaçlı ziyaretleridir. Grup hissedarlarının, gıda sektörünün haricinde, yeni sektörlerde yatırım yapma isteği ve mevcut tesislerin önemli bir kısmının Edirne’de bulunması, hissedarların yeni yatırımları Soyyiğit Turizm İnşaat A.Ş. bünyesinde ve Edirne de yapmaya karar vermesine vesile olmuştur.

“GRUP, KURUMSALLAŞMAYA ÖNEM VERİYOR”

Soyyiğit Grubun temelleri 1962 yılında aile büyüklerinin Soyyiğit Biraderler Koll. Şti’ni kurmalarıyla atılmıştır. Yarım asrı aşkın süredir ticaret ve üretim faaliyetini sürdüren Grup, 1996 yılında 3. kuşak ile üretime başlamıştır. Kurumsallaşmaya önem veren Grup, ailenin uzun yıllardan beri geliştirdiği yönetim geleneklerini de devam ettirmektedir.

“ÜRETTİĞİ BİN 500 ÇEŞİT ÜRÜNÜ, İÇ PİYASAYA VE YURT DIŞINA SATIYOR”

Soyyiğit Grup, Türkiye’de 55 yıllık geçmişi olan Kent Boringer markasını satın alarak bugün Esenyurt/İstanbul’da 2 fabrika binası ve toplamda 75.000 m2 kapalı alanda toz gıda, sıvı pastacılık ürünleri ve kahve olmak üzere yaklaşık 1.500 çeşit ürün üreterek hem iç piyasaya, hem de yurt dışına satışını yapmaktadır.

“MARKA AİLESİ GENİŞLEDİ”

Grup, Kent Boringer çatı markası altında marka ailesini genişleterek, Kent Boringer Professional, Trix, Kentcafe Boringer, Freshers, Cici Mama, Kentquick ve Fafitta markalarını oluşturmuştur. Bu markalarla başlıca üretimi yapılan ürün grupları; hazır çorba, bulyon, türk tatlıları, toz tatlılar, pişirme yardımcıları, puding, krem şanti, nişastalı ürünler, kek ve un karışımları, kakao, toz içecek, kahve, granül içecek, kakaolu fındık kreması, topping sos, topping şurup, şeker hamuru ve jölelerden oluşmaktadır.

“GIDA SEKTÖRÜNDE BİR ÜRETİM TESİSİ DE EDİRNE’DE BULUNUYOR”

Soyyiğit Grubun gıda sektöründe diğer bir üretim tesisi ise Edirne de bulunmaktadır. Bu tesis, Edirne’nin hemen 5 km girişinde olup; 100.000 m2 arazi içerisinde 55.000 m2 kapalı alana sahip olan entegre bir yağ üretim tesisidir. Entegre yağ tesisi bünyesinde yağlı tohum işleme, küspe işleme, ham yağ üretimi, ham yağ rafinasyonu, endüstriyel margarin üretimi, rafine ve margarin dolum¬paketleme ve depolama faaliyetleri yapılmaktadır.

“TESİSTE ESAS İTİBARİYLE YAĞ ÜRETİMİ YAPILMAKTA”

Entegre tesisimizde Aysan, Kıvılcım, Kent Boringer, Kent Boringer Professional ile sıvı yağlar, Kent Boringer Viyola markasıyla da endüstriyel margarin ürünleri üretilmektedir.

Tesiste, esas itibariyle ayçiçek yağı, mısır yağı, kanola yağı ve endüstriyel margarin üretilmektedir. Diğer taraftan Zeytinyağı hazır endüstriyel dökme olarak temin edilerek tesisimizde paketlenerek, ambalajlı ürün haline getirilmektedir.

“YENİ MAKİNE VE TESİSAT YATIRIMLARI İLE ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİ GELİŞTİRİYOR, ÜRETİM KAPASİTESİNİ DE ARTTIRIYOR”

Tesislerimizde kalite ve hijyene son derece önem verilmektedir. Üretim tesislerimizde ve ürünlerimizde; ISO 9001, ISO 22000, BRC, Helal, Kosher ve TSE belgelerimiz mevcuttur.

Soyyiğit Grup, bugün, sıvı yağlar, endüstriyel margarin, toz gıda ve sıvı pastacılık gibi 4 ayrı kategoride, sürekli olarak yeni makine ve tesisat yatırımları ile üretim teknolojisini geliştirmenin yanında ve üretim kapasitesini de arttırarak faaliyetine devam etmektedir. Sektörlerinde tesisleri ve marka bilinirlikleri önde gelen gruplardan biridir.

SATIŞ VE PAZARLAMA, PROFESYONEL BİR EKİP İLE 100’ÜN ÜZERİNDE ÜLKEYE ULAŞIYOR”

Soyyiğit Grup, üretimini yaptığı ürünlerin satış ve pazarlamasını 55 kişilik profesyonel satış ekibiyle perakende ve ev dışı kanallara doğrudan ve distribütörler vasıtasıyla yapmaktadır.

Aynı zamanda yurt dışı için ürettiği ürünlerin tamamını, Grup şirketi olan Kent Boringer Dış Ticaret Limited Şirketi vasıtasıyla 20 kişilik profesyonel satış ekibiyle 100’ün üzerinde ülkeye ihracatını gerçekleştirmektedir. Bu ülkelerin birkaç tanesinde pazar lideri konumundadır.

“SOYYİĞİT GRUP, BİRÇOK ÜLKEDE DÜZENLENEN FUAR VE TANITIM ORGANİZASYONLARINA KATILIYOR”

2022 yılı cirosu yaklaşık olarak 2.5 Milyar TL, ihracat cirosu ise 53 milyon dolar olan Soyyiğit Grup, özel markalı (Private Label) ürün üretiminde, yurt içinde Türkiye’nin, yurtdışında ise Dünyanın en büyük zincir marketlerine tedarik amaçlı üretim ve satışını yapmaktadır.

Ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve ülkemizi tüm dünyaya tanıtabilmek Soyyiğit Grubun önde gelen amaçlarından biridir. Grup, son 10 yılda sürekli olarak Türkiye’deki İlk ve ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer almaktadır. Soyyiğit Grup, Esenyurt/İstanbul ve Edirne’de, Türkiye’nin sayılı 2 büyük üretim tesislerine sahip olup bünyesinde toplam 850 kişiyi istihdam etmektedir. Grup, her yıl düzenli olarak Türkiye’de ve ihracat yaptığı Meksika, ABD, Almanya, Fransa, Dubai, Singapur, Çin, Güney Afrika, Myanmar gibi birçok ülkede düzenlenen fuar ve tanıtım organizasyonlarına katılmaktadır”dedi.

“BAŞARI MEYVESİNİ, BİR SONRAKİ YATIRIM ALANLARINDA TOHUM OLARAK KULLANIYORUZ”

Şirketin Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Türker Güler de, “Şehrin dinamikleri ve şehrin serhat şehri olması, iki ülkeye birden kapısının olması, tarihi bir derinliğinin olması ve diğer faktörlerle beraber şehirde bir arz talep çerçevesi içinde yatırım ihtiyacı doğmuştur” diyerek şunları söyledi;

“Bu yatırım ihtiyacı arz talep çerçevesinde olduğu için katma değerde olup aynı zamanda doğru bir alanda yatırım imkanı bize sunmuş oldu. Bu konuda öncelikle sağlık alanında, daha sonra turizm alanında böyle bir ihtiyacın hasıl olmasıyla beraber bizde bu şekilde yatırımlarımızı bu yöne çevirerek çalışmalarımızı buna göre başlattık. Doğru alanda proje dediğimiz zaman tasarımın doğru ve iyi yönetilmesi, tasarım bittikten sonra inşaat faaliyetlerinin iyi yönetilmesi ardından işletmeye geçilmesi ve işletmenin iyi yönetilmesiyle beraber bu tam manasıyla bir doğru alanda yatırım olarak adlandırılır. Bunun sonunda başarı dediğimiz meyveyi biz bir sonraki yatırım alanlarında tohum olarak kullanmak üzere bu şekilde bir döngü içine koyarak sürekli hale getirmek temel amacımızdır. Bununla beraber tekrar onların meyvelerini diğer başka sektörlerde ihtiyaç olan arz talep çerçevesi içerisinde ihtiyaç olan sektörlerde tohum olarak kullanarak bu döngüyü sürdürmek dolayısıyla şu manaya geliyor. Yatırımda, hizmette sınırımızın olmadığını gösteriyor.

“EN İYİ YATIRIM, DİĞER YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇAN YATIRIM”

Biz bu yatırımlarımızla istihdamı arttırıyoruz. İstihdamın projelendirilmesinin başlamasıyla beraber, inşaat faaliyetlerinin devam etmesiyle, bitmesiyle, işletmeninde devam etmesiyle birlikte istihdam başlamış oluyor. Taaa projelendirmeden işletmeye kadar ve sonrasında devamı. İstihdamı arttırdığımız zaman üretimde artıyor. Bizim hizmetlerimiz bunlarla sınırlı olmayıp diğer sektörlerde de devam edeceğinin bilgisini şimdiden verebilirim. En iyi yatırım diğer yatırımların önünü açan yatırım prensibiyle hareket ediyoruz. Bununla beraber bulunduğumuz il kazanıyor. Bulunduğumuz bölge kazanıyor. Katma değerli olarak ülkemiz kazanıyor. En temel amacımızda bu” dedi.

“EDİRNE, YENİ YATIRIMLARIMIZLA TÜRKİYE’NİN PARMAKLA GÖSTERİLEN İLLERİNDEN BİRİSİ OLACAK”

Soyyiğit Grup Pazarlama Müdürü Ceren İnan ise, “Biz Edirne’mizi marka olarak Türkiye’de en iyi yerlere getirmek adına tesislerimizi hazırlıyoruz. Tesislerimizde bu alanda çalışacağız. Pazarlama olarak reklam ve marka anlamında Edirne yatırımlarımız artarak devam etmektedir. Tesislerimizle birlikte yeni yapacağımız yatırımlarla birlikte Edirne, Türkiye’nin parmakla gösterilen illerinden birisi olacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.