DOLAR 32,5189 -0.08%
EURO 34,9463 0.3%
ALTIN 2.434,670,49
BIST 9.809,090,89%
BITCOIN 2082726-3,82%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sporun kalbi Edirne’de atacak

Sporun kalbi Edirne’de atacak

ABONE OL
16 Ekim 2021 00:54
Sporun kalbi Edirne’de atacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Motor Sporları Merkezi’nin tanıtımında konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne’yi su sporlarından sonra motor sporları merkezi haline getireceklerini söyledi. Vali Canalp ayrıca, Demirhanlı köyünde yarım kalan havalimanını hava sporları merkezi haline getirmek için çalışmalara başladıklarının müjdesini verdi.

Edirne Valiliği ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğinde “Tarihin Başkentinde Sınırları Zorluyoruz” sloganı ile Musabeyli köyü koruluğunda yapılan Bin 810 metre uzunluğunda ve 7 atlama rampası bulunan parkurun tanıtım ve spor merkezinin eklentilerinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 “SONBAHAR’DA ULUSLARARASI YARIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne’yi su sporlarından sonra motor sporlarının da merkezi haline getireceklerini belirterek, “Yaklaşık 11 ay kadar önce Edirne’de motor sporlarına gönül vermiş olan dernek üyelerimiz beni ziyarete geldi, benden bu sporu güvenli bir şekilde yapacak alan istiyoruz dediler.  Biz sadece Edirne’ye hitap edecek tesis yapmak yerine Edirne’ye yakışacak uluslararası standartlarda yarışmaların yapılacağı bir motor sporları merkezi yapmaya karar verdik. Federasyonumuzla iletişime geçerek ortak çalışma yaptık ve şuanda bulunduğumuz bu alanda gerek pist gerek sosyal donatı alanları olsun projelerin her bir anı federasyonumuzla beraber gerçekleştirdik. Biz burada sonbaharda uluslararası yarışmaları yapacağız. Hafta sonunda Meriç nehrinde su sporları ile ilgili yarışma düzenledik ve Edirne su sporları merkezi olacak dedik. Bugün buradan da diyoruz ki Edirne, Türkiye’de Motor sporlarının da merkezi olacak. Pistin yüzde 90’lık kısmı bitti. Ambulans yollarımızı tamamlamamız gerekecek. Buradan 5 bin kamyonluk malzeme nakli oldu. Burada bin 810 metrelik pist var ve 7 atlama rampası var. Bu hafta itibari ile pistin dışındaki üst yapı çalışmalarına başlıyoruz, burada ayrıca bir çadır kamp alanı ve karavan kamp alanı seyir alanları yapacağız” dedi.

 “EDİRNE, HAVA SPORLARININDA MERKEZİ OLACAK”

Demirhanlı köyünde yarım kalan havalimanını hava sporları merkezi haline getirmek için çalışmalara başladıklarının müjdesini veren Vali Canalp, “Edirne’de geçmişti inşasına başlanmış ve yarım kalmış Demirhanlı havaalanı inşaatımız var, bu yarım kalan havaalanımızı para motor ve pervaneli tek ve iki motorlu uçakların inip kalkabileceği hava sporları merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Bundan sonra Edirne Hava sporlarının da merkezi olacak” dedi.

 “YAPTIĞIMIZ PROJELERLE SAYIN VALİMİZ, BİZ VE DİĞER ARKADAŞLAR HER ŞEYİMİZİ PAYLAŞTIK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Motokros pistinin yapımında emeği geçen başta Vali Ekrem Canalp olmak üzere herkese teşekkür ederek, “Edirne’de farklı şeyler, değişik şeyler oluyor. Sayın Valimiz Edirne’de vali olarak göreve başlamasından bu yana Edirne’nin bugününe değil, yarınına, geleceğine dönük projeleri gerçekleştirme konusunda çok heyecanlı, çok istekli. Geçmişte gündeme getirilmiş ama başarılamamış birçok konu vardı. Bu motokros pistini ilk konuşurken ‘hadi canım o kadarda değil’ dedim, vallahi onu yaptı. Sayın Valim, size bu şehrin Belediye Başkanı’nın ötesinde bu şehirde doğmuş, büyümüş ve Allah nasip ederse son nefesini verip bu şehirde defnedilecek bir Edirneli olarak şükranlarımı arz ediyorum. Bugüne kadar Sayın Valimizin yaptığı bütün projelerde ya da Belediyemizin yaptığı ya da diğer kurumların yaptığı projelerde hiçbir şeyimizi sakınmadık. Ne sayın Valimiz, ne biz, nede diğer arkadaşlarımız. Her şeyi paylaştık. Ben Edirne’ye bu eserin bu motokros pistinin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her zaman bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.

“MOTOKROS’UN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ 4-5 YAŞLARINDA ÇOCUKLARIMIZIN BU SPORLA TANIŞMASI”

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Ogün Baysan, motokros sporundan bahsederek, “Motokros parkurları doğal engellerle bin 500 ile iki bin metre arasında doğal engellerden oluşturularak yapılan kapalı parkurlardır. Motorkrosun en büyük özelliklerinden bir tanesi 4-5 yaşında gençlerimizin çocuklarımızın bu sporla tanışması, başlaması ve iler ki dönemde alt ve üst kategorilere buradan ayrılmasıdır. Sayın Valimizin direktifleri ve önderliğiyle dünya standartlarında çok güzel MXGP’nin gerçekleştirilebileceği bir parkur hazırlamak için yola çıktık. Bugün parkurumuzu test etmek ve tanıtmak için buradayız. Şehrimize, tarihin başkenti olan Edirne’mize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

“YİNE FARKLI BİR SPOR ALANINDA EDİRNE’YE BİR İLKİ YAŞATIYORUZ”

Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan ise “Edirne İli Çevre Koruma Vakfı olarak Edirne’miz de başta sayın Valimiz ve vakıf başkanımız Sayın Ekrem Canalp’in öngörüleri, liderliği ve bize yol göstermeleriyle Edirne içerisinde bu denli çok güzel yapılar ve organizasyonları Edirne’mize, Edirnelilerimize kazandırdık. Spor organizasyonu olarak geliştirmeyi düşündüğümüz Üç Nehir Bir Şehir projemiz, yine ekonomik ve sosyal alanda Edirne’mizi geliştirmeyi düşündüğümüz sokak sağlıklaştırmalarımız, konak restorasyonlarımız gibi kıymetli projelerimize ek olarak yine farklı bir spor alanında Edirne’ye bir ilki yaşatmak üzere Motor Sporları Spor Alanımızı inşallah Edirneli’mize kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından piste geçen Edirne Valisi Ekrem Canalp eline damalı bayrağı alarak minik motorcuların startını verdi.

Piste çıkan sporcular kıyasıya bir yarış yaparak atlama rampalarında görsel şölen sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.