DOLAR 32,4970 -0.15%
EURO 34,9404 0.26%
ALTIN 2.435,780,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2074748-1,45%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

STK’lardan o ziyarete tepki

STK’lardan o ziyarete tepki

ABONE OL
29 Ekim 2020 09:43
STK’lardan o ziyarete tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Alaattin Çakıcı’nın başkanlık makamında ağırlanmasını eleştirerek, “Belediye makamı başkanların kişisel dostluklarını gösterme makamı değildir” açıklamasında bulundular.

Edirne’deki 13 STK Temsilciliği yaptıkları ortak açıklamada, geçtiğimiz gün Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Alaattin Çakıcı’yı başkanlık makamında ağırlanmasını eleştirerek kınadılar.

“ANLAŞILIR BİR DURUM DEĞİL”     

“Dünyada ve ülke kamuoyunda Alaattin Çakıcı; ‘Türk mafya babası ve organize suç örgütü lideri’ olarak tanınan ve bu nedenle de kanunlarımıza göre suçu sabit görülerek ceza alan kişi” olduğu belirtilen açıklamada, “Hal böyle iken Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’ın bu şahsı Belediye Başkanı makamında ağırlanması ve kendisine Atatürk Resmi ve Nutuk vermesi anlaşılır bir durum değildir” denildi.

“KİŞİSEL DOSTLUKLARINI GÖSTERME MAKAMI DEĞİL”

Herkesin, her kişi ile dostluklar veya ilişkiler kurabileceğine vurgu yapılan açıklamada, “Bu normaldir ve kişisel özgürlük alanıdır. Ancak suçu sabitleşmiş ve dünya üzerinde suç örgütü lideri olduğu kanıtlanmış bir kişinin Sayın Başkan tarafından makamında ağırlanması, anlaşılması ve savunulması kolay olmayan bir durumu ortaya çıkarmıştır. Çünkü Belediye makamı başkanların kişisel dostluklarını gösterme makamı değildir. Belediye; kentin ortak hizmet alanıdır ve kamusal bir yerdir. Bu tür bir dostane ziyaret(!) tarihi ve doğal zenginliklerle dolu olan kentimizin özel mekânlarında yapılabilirdi” denildi.

“KINIYORUZ” 

Açıklamada şöyle denildi; “Kentimizin Belediye binası içinde bulunan ‘Atatürk Evi’ de herkese açıktır ve herkes ziyaret edebilir. Ancak bu anlamlı odayı her ziyaret edeni ağırlamak ve önemli armağanlar vermek Belediye Başkanlığı makamının görevi değildir. Hele hiçbir makamı, mevkii ve etiketi olmayan, aksine cezasını çekmiş bile olsa olumsuz örnek olan ‘mafya, organize suç örgüt lideri’ gibi namı olan bir kişinin ortak alanımız, temsil makamımız olan Belediye Başkanlığı makamında ve Atatürk Evi’nde ağırlanmasını anlayamıyoruz. Atatürk ilkelerine sadık, çağdaş, cumhuriyetçi, suç işlenme oranı en alt seviyelerde olan, yasalara uymada olumlu değerlerle anılan kentimizde bu kültürü koruma amacı ile oy almış Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan, birilerini veya bazı makamları sevindirmiş olsa bile kentliler olarak bizleri üzmüştür. Bu davranışı kınadığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz”

Ortak açıklamaya imza veren STK’lar ise şöyle;

Büro İş Sendikası Edirne Şubesi, Edirne Kent Konseyi, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Edirne Kadın Danışma Merkezi Derneği (EKAMEDER), Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi, Genel Sağlık-İş İl Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB Harita Kadastro Mühendisleri Odası Edirne Temsilciliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilciliği, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne Temsilciliği, Trakya Gazeteciler Derneği, TTB Edirne Tabip Odası, Veli Der (Edirne Öğrenci Velileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)

GÜRKAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN ZİYARETİ PAYLAŞMIŞTI

Belediye Başkanı Recep Gürkan ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından, “Sayın Alaattin Çakıcı, Belediyemizdeki Ulu Önderin 4 gece konakladığı Atatürk Odası’nı ve bizleri ziyaret etti. Kendilerine Atatürk portresi ve Belediyemiz tarafından basılan Nutuk kitabını hediye ettik” şeklinde bir açıklama yaparak duyurmuş ve ziyarete ilişkin fotoğrafları da paylaşmıştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.