DOLAR 32,4335 0.23%
EURO 35,0037 -0.21%
ALTIN 2.324,910,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22970012,07%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Stopaj uygulaması esnafın sırtında yük

Stopaj uygulaması esnafın sırtında yük

ABONE OL
22 Temmuz 2019 11:35
Stopaj uygulaması esnafın sırtında yük
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Ülkemizin 81 ilin de olduğu gibi Edirne’de de esnafların stopajdan belinin büküldüğüne değinerek, Edirne’de de ünlü caddelerin olduğunu ve bunlarında cadde mağazacılığı kültüründe yok olmaması için stopaj ve vergilerin düşürülmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, stopaj ve vergilerde indirim yaşanması gerektiği konusunda açıklamada bulundu.

Kalabalık ve ünlü caddelerdeki esnaf mağazalarının yerli yabancı turisti çektiğini belirten Cingöz, bu süreçte stopaj ve vergilerde düşüş yaşandığı takdirde kalabalık caddelerde yan yana sıralı esnaf dükkanlarının oluşturduğu cadde mağazacılığı kültürünün geri döneceğini belirtti.

“AĞIR VERGİ STOPAJ ANA CADDELERDEN KALDIRILABİLİR”

TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in cadde mağazacılığındaki eski günlerine dönmesi konusunda stopaj ve vergilerin düşürülmesine kendisininde katıldığını belirten, Başkan Cingöz, “Bu açıklamaya katılıyorum. Devlet gelirlerinden muafiyet sağlar mı? Açıklama yerli yerinde olmalı. Çünkü sokak caddelerindeki esnaflar ile ana caddelerdeki esnafın yapacağı iş eş değerde değildir. Mutlaka ana caddelerdekiler daha avantajlıdır. Ağır vergi ve stopaj kaldırılabilir. Ama o günde 10 kalem işlem yaparsa ara caddedeki ancak 2 buçuk kalem iş yapabilir. Ya da siftahsız da kapatabilir. Hükümet buraya ne kadar duyarlı davranır bilemeyiz. Altın yumurtlayan tavuğu kimse kesmez deyimi vardır. Bu da onun gibi bir şeydir” dedi.

“20 BİN LİRA KİRA ÜSTÜNE BİR DE STOPAJ YÜKLENİYOR”

Başkan Cingöz “Esnaflar için vergi ve stopajlar düşürülürse çok iyi olur. Ayrıca yüksek kiralar düşürülmeli. 15-20 bin lira kira veren esnaflar var. Bu esnaf nasıl ayakta kalacak. Ayrıca üstüne stopaj da ekleniyor. Bu paraları çıkarabilmek için ciddi alışverişler yapılması gerekir. 20 bin lira kiradan yıllık 680 liraya denk gelir. Bu da sadece çıplak kira bedelidir. Bunlar göz önünde bulundurulması gerekir. Bunun yanında vergisiz çalışanlar da var. Düzenli vergi ödeyenlere haksızlık değil midir? Bunların da değerlendirilmesi gerekir. İnşallah bu konuyla ilgili de çalışmalar yapılır. Esnaf rahat nefes alır. Sırtında 50 kiloluk çuval var bunu 30’a düşürürlerse daha rahat merdiven çıkarsın gibi bir durumdur bu” dedi.

 

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.