DOLAR 32,5009 0.27%
EURO 34,6003 0.28%
ALTIN 2.479,11-0,15
BIST 9.559,17-1,25%
BITCOIN 2025266-5,49%
Edirne
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Şu anda o günleri düşünmek istemiyoruz”

“Şu anda o günleri düşünmek istemiyoruz”

ABONE OL
16 Eylül 2020 18:57
“Şu anda o günleri düşünmek istemiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, ertelenen dükkan kiralarının Temmuz ayında, bazı vergilerin ise Ekim ayında alınmaya başlanacağını belirterek “Şuan da o günleri düşünmek istemiyoruz” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs sebebiyle, Tarihi Alipaşa Çarşısı’da 25 Mart’ta kapanmıştı. Tarihi Çarşı dün tekrar kapılarını yerli yabancı turistlere açtı. 50 gündür dükkanlarını açamayan esnafında bir nebze olsun yüzü güldü. Ancak bu süre içinde çalışılamadığı için kira ve vergi ödemeleri esnafı düşündürmekte. Bu konuyla ilgili atılan adımlar hakkında bilgiler veren Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Gönül isterdi ki; alınmasın. Bu iş sadece kira konusuyla da bitmiyor, vergilerde var. En kötü tarafı ne biliyor musunuz? bayram yaklaşıyor. Esnafın sene de iki tane düğünü var. Biri, Ramazan diğeri de Kurban Bayramı. Biz bu şekilde bakarız bütün senenin planlamasını bu şekilde yaparız. Yılbaşından sonra ilk önümüze gelen Ramazan Bayramı olduğu için ona göre hesaplamalarımız ve planlarımızı yaparız. İnsanlar eğer mal tedarik ederken bizim evrak dediğimiz çek senet kullanacaksa veya söz verecekse, hep bayram arifesine erteler. Bayramda Mayıs’ın 24’ünde. Esnafın bu tarz bütün ödemeleri Mayıs’a bayram arkasına birikti. Bir de kiralar var kiralar; Nisan, Mayıs ve Haziran ayı alınmamak şartıyla 6 eşit taksitle Temmuz ayından başlayarak yıl sonuna kadar ödenmesi şeklinde ertelendi. Bazı vergi kalemleri de 10. ay olarak ertelendi. Şu anda o günleri düşünmek istemiyoruz. Çünkü bugün daha yeni dükkan açtık, biran önce ticaretimize başlayalım. İnşallah herkese bereketli olur. Bu ertelenenleri de, ötenenleri de günü geldiğinde ödemeye çalışırız.” şeklinde konuştu.

“MASKESİZ ALMIYORUZ”

Coronavirüse karşın aldıkları tedbirlerden de söz eden Başkan Sanış, “50 günden beri çarşımız kapalıydı. 6 kapının 3 tanesini açarak müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Maskesi olamayan hiçbir esnafımız dükkanını açamıyor. Son bir haftadır eğitim ve bilgilendirme yaptık. Maskesi olmayan müşterilemizi de çarşıya almıyoruz. Girişlerde ateş ölçümü yapıyoruz. Her sabah çarşımızı dezenfekte ediyoruz. Anonslarımızla müşterilemizin sosyal mesafeyi korumaları ve alışverişlerini en kısa sürede bitirmeleriyle ilgili uyarı yapıyoruz. Bu çarşıyı açtıysak, altını kırmızı kalemle çizerek şunu söylüyorum; Sayın valimizin, ve belediye başkanımızın emekleri olmamış olsaydı inanın biz bugün bu çarşıyı açamazdık.” ifadelerini kullandı.

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.