DOLAR 32,4801 0.2%
EURO 34,5620 0.17%
ALTIN 2.474,99-0,31
BIST 9.531,76-1,53%
BITCOIN 2061154-4,79%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Su kaynaklarına 5 milyon balık

Su kaynaklarına 5 milyon balık

ABONE OL
18 Ağustos 2021 13:58
Su kaynaklarına 5 milyon balık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu Edirne ve bölge genelindeki balıkçılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla balık üretimini bu yıl rekor derecece artırdı. İstasyonda yetiştirilen 5 milyon adet 4-6 cm boy aralığında yavru pullu sazan balıkları, Eylül ayı başında bölge genelindeki muhtelif göl ve göletlere bırakılacak.

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Bölge genelinde şimdiye kadarki süreçte balıklandırma faaliyetlerinin yöre halkı tarafından daima ilgi ve memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Açıklamada, “Balık stoklarının artırılmasına binaen su ürünleri tüketiminin yükseliş göstermesi gerektiği göz önünde bulundurularak ve ayrıca tüketime bağlı istihdam oluşturulması hedeflenerek, iç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan, sportif ve ticari avcılıkta tercih edilen pullu sazan balığı üretimi gerçekleştirilmektedir. Böylece yapılan üretim çalışmaları sonucunda Edirne ilimizdeki ve bölge genelindeki göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden istifadesinin artırılması hedeflenmektedir” denildi.

Göl ve göletlerde balıklandırma çalışmalarının devam edeceği ifade edilen açıklamada, “Su ürünleri stoklarını arttırmak amacıyla Bakanlığımızca yürütülen balıklandırma programı kapsamında Müdürlüğümüzce her yıl ihtiyaç duyulan göl ve göletlere balıklandırma çalışmalarının devam ettirileceği ön görülmektedir. Bu yıl ilimiz ve çevre iller genelinde 5 milyon yavru balıkla rekor düzeyde balıklandırma çalışması yapılmış olacağından, 3 Eylül 2021 Cuma günü bölgemiz genelindeki muhtelif göl ve göletlerde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaların bir iş gününde yetiştirilememesi durumunda, çalışmaların teknik ekiplerce hafta sonu da sürdürülebileceği planlanmıştır. İpsala ilçemizde yer alan su ürünleri üretim tesisimizdeki kapsamlı balık üretimi çalışmalarına binaen Edirne ve çevre iller genelinde gerçekleştirilecek olan balıklandırma faaliyetlerimizin, balıkçılıkla ilgilenen tüm bölge üreticilerimiz için hayırlı olmasını dileriz” denildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.