DOLAR 32,3416 0.24%
EURO 35,1676 0.01%
ALTIN 2.304,371,19
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22930322,70%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Su temin edilecek, şebeke hattı yenilenecek

Su temin edilecek, şebeke hattı yenilenecek

ABONE OL
6 Kasım 2020 11:04
Su temin edilecek, şebeke hattı yenilenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 1. Oturumu gerçekleştirildi.Erikli’nin suya kavuşması için 5 yıl vadeli kredi kullanılacak.

AK Partili Belediye Meclisi üyeleri; Yakup Balcı ve Mehmet Selim Aras ile CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Volkan Erkan’ın mazeretleri nedeniyle katılamadığı toplantıyı açan Başkan Helvacıoğlu, “Öncelikle; meclis toplantımıza başlamadan ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen ve İzmir’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Başta İzmir olmak üzere; depremden etkilenen tüm şehirlerimize geçmiş olsun. Korona tedbirleri; ne yazık ki Keşan’da, son günlerde koronavirüs vakalarında önemli bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Alınan tedbirler kadar insanımızın da belirtilen kurallara uyması büyük önem taşıyor. Şehrimizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, sağlık çalışanlarımıza yük olmayalım diyorsak; hepimiz gayret gösterip, kurallara uyacağız. Keşan’ımızda genel olarak kurallara uyuluyor. Ancak ihmaller yeni vaka sayılarını ister istemez arttırıyor. Bu işin özünde vatandaşlarımızın bireysel gayretleri öne çıkıyor. Bu kurallara uymaz ve tedbirli olmaz isek ne bu meclis toplantıları olacak, ne pazar kurulabilecek. Ticaret ve ekonomi aksayacak kısacası daha da sıkıntılı günler gelecek. Keşan Belediyesi olarak şehir genelinde verdiğimiz virüs ile mücadele uygulamaları devam ederken, bir yandan da kurum içi tedbirlerimizi sıkı sıkıya uyguluyoruz. Maske takmayan personelimize disiplin cezası uygulanıyor. Bu konuda herkesin sağlığı için tavizsiz hareket ediyoruz. Yine tedbir uygulamaları kapsamında; belediyemize girişlerde HES kodu uygulamasını başlattık ve kararlılık ile sürdürüyoruz. Bu anlamda tekrar; tüm vatandaşlarımızı önemle kurallara uymaya ve tedbirli olmaya davet ederken, değerli çalışma arkadaşlarımızdan Başkan Yardımcımız Yakup Balcı, Meclis Üyemiz Mehmet Selim Aras ve bu hastalıkla mücadele eden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz”dedi.

Bu konuşmanın ardından CHP Grup Sözcüsü Feridun Tümer ile İYİ Parti Grup Sözcüsü Zafer Topçu tarafından verilen Su Tarife Teklifi konulu önerge oybirliği ile gündeme ilave edildi.
Meclis daha sonra gündem maddelerini görüşmeye başladı.
Meclis, ilk olarak Belediyenin 2021 Yılı Performans Programının görüşülmesi maddesini ele aldı. Madde, 2. Oturumda görüşülmek üzere oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Meclis Toplantısı, Keşan Belediyesi’nin 2021 Yılı Bütçesinin de 2. Oturumda görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi ile sürdü.
Toplantıda, Keşan Belediyesi tarafından 2021 yılında uygulanacak, vergi, harç ve ücret tarifelerinin görüşülerek karara bağlanması maddesi de oy birliği ile 2. oturumda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi edildi.

Toplantı, Erikli Sahiline İçme ve Kullanma Suyu Temin etmek ve Su Şebeke Hattını yenilemek üzere İller Bankası (İl Bank) A.Ş.’den en az 84 ay en fazla 120 ay vadeli 38.000.000,00.-TL kredi kullanılması için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesinin görüşülerek karara bağlanması maddesi ile devam etti.
Madde hakkında bilgi veren Su Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, işin ihalesinin 20 Kasım’da yapılacağını ve Ocak Ayı’nda da işe başlanacağını ifade etti. Başaran, iklim koşulları ve olağanüstü bir durumla karşılaşılmadığı takdirde işin 7 ay süreceğini dile getirdi.
Konu hakkında Meclis’e bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, “Daha önce aldığımız kredi kararının güncellenmesi için grup başkanlarımızla konuştuk. İller Bankası’ndan Keşan’a gelen hakkedişlerin bizi zorlamaması için bu güncellemeyi yapmamız gerekiyor” dedi.
Grup sözcülerinin madde hakkında görüş ve önerilerini aktarmasından sonra Meclis oybirliği ile 5 yıl vadeli kredi kullanılması konusunda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesini kabul etti.

Alınan karar hakkında görüşlerini paylaşan Helvacıoğlu, Meclis olarak ortak bir kararla bölge ve Erikli için tarihi bir karara imza attıklarını en hızlı şekilde işlemlere başladıklarını kaydetti.
Toplantı, Belediye Meclisince 10 Eylül 2020 tarih ve 2020/161 sayılı Meclis kararı ile Belediyemizce tespit edilen At Arabalarının At, At Arabası, Koşum Takımı ve Plakası olmak üzere belirlenen 15.000,00.-TL’lik satın alma bedelinin 20.000,00.-TL’ye kadar satın alınması şeklinde revize edilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması maddesinin görüşülmesi ile sürdü.

Madde hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, at arabacılığı yapan vatandaşlarla istişareler sonucu daha güçlü ve daha büyük bir model triporter alınması ihtiyacı nedeniyle maddenin Meclis’e geldiğine işaret etti.
Konuyla ilgili küçük motorlu taşıyıcılar kooperatifinin kurulduğunu bildiren Helvacıoğlu, yılbaşına kadar bu işin sonuçlanacağını dile getirdi.
Toplantı, Türk Dünyası Belediyeler Birliğine Üye Olunması hususunun görüşülerek karara bağlanması maddesinin ele alınması ile sürdü. Madde, detaylı bilgi edinilmesi için oybirliği 2. oturuma bırakıldı.

Bu maddenin ardından toplantı, Keşan Doğu Bölgesi 4. Etap İlave ve Revizyon uygulama İmar Planlarının 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulaması esnasında DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) oranının yasal sınır olan % 45’i aştığının görülmesi sebebi ile söz konusu 4. Etap planda ilave konut alanının açılmasına ilişkin plan değişikliği hususunun görüşülerek karara bağlanması maddesinin görüşülmesi ile sürdü. Madde oybirliği ile 2. Oturuma bırakıldı.

Meclis toplantısı, İspat Cami Mahallesi Trafik Sokak No:9 adresinde bulunan 607 ada, 41 parselde bulunan yerin içkili yerler bölgesine alınması hususunun görüşülerek karara bağlanması maddesinin İçkili Yerler Bölgesi Komisyonu’na oybirliği ile havalesi ile sürdü.
Toplantıda daha sonra Yurt Dışına Göreve Gidecek Meclis Üyelerine Hizmet Damgalı Pasaport çıkartılması hususunun görüşülerek karara bağlanması maddesi ele alındı ve madde oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında daha sonra gündeme ilave edilen CHP Grup Sözcüsü Feridun Tümer ile İYİ Parti Grup Sözcüsü Zafer Topçu tarafından verilen Su Tarife Teklifi konulu önergesi oybirliği ile 2. Oturumda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıyı kapatan ve verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, alınan kararların Keşan ve bölge halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kasım Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumu 23 Kasım 2020 Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.