DOLAR 32,5437 0.19%
EURO 34,7309 -0.07%
ALTIN 2.485,880,08
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20739723,50%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suçu genç kıza sarkıntılık

Suçu genç kıza sarkıntılık

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:27
Suçu genç kıza sarkıntılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’deki Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda asıl işi tekstil ürünleri ticareti olan ve sosyal paylaşım sitesi Facebook’da ki kişisel sayfasında çeşitli kurum, kuruluş ve kişilere yönelik yaptığı paylaşımları, ‘halk adına yapıyorum’ diye açıklayan Şükrü Benli’nin mahkeme tarafından kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılıktan yargılanıp ceza aldığı ortaya çıktı.

Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, suçun işleniş biçimi, sanığın eyleminin ağırlığı, suç konusunun önem ve değerini dikkate alarak cezada alt sınırdan ceza vermedi. Mahkeme ayrıca gerekçeli kararında sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşmadığından cezayı ertelemedi. Hukuki süreci tamamlanan sarkıntılık cezası kesinleşti.

 Edirne’deki Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda asıl işi tekstil ürünleri ticareti olan ve sosyal paylaşım sitesi Facebook’da ki kişisel sayfasında çeşitli kurum, kuruluş ve kişilere yönelik yaptığı paylaşımları, ‘halk adına yapıyorum’ diye açıklayan Şükrü Benli’nin mahkeme tarafından kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılıktan cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda tekstil ürünleri satan ve zaman zaman gazetelerde fahri olarak yazılar yazan, sonrasında da haftalık bir gazeteninYazı İşleri Müdürü olarak görünen, daha çok sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımları bilinen Şükrü Benli’nin, eleştirdiği kişi ve kurumlara yönelik açık ve net isim vermekten kaçınarak hukuktan kurtulmak için sadece kafaları karıştırma yolunu seçtiği de biliniyor.

İstanbul’da oturan mağdure üniversite öğrencisi genç kız S.B. Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Şükrü Benli’nin kendisini telefonla taciz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi yargılama sonunda sanık Şükrü Benli’nin beraatine karar verdi.

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZDU

Ancak mağdur genç kız şikayetinde ısrar ederek Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararına itiraz etti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi yerel mahkemenin beraat yönündeki kararını bozdu. Bunun üzerine sanık Şükrü Benli yeniden yargılandı.

RAHATSIZ EDİCİ TUHAF VE CİNSEL İÇERİKLİ SESLER

Yargıtayın bozma kararından sonra sarkıntılık suçlamasının  sanığı Şükrü Benli hakkında Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi yeniden yargılama yaptı, Mahkeme gerekçeli kararında, her ne kadar sanığın suçunu kabul etmese de, “Namusunu ilgilendiren bir konuda iftira atmak için gerekli sebep bulunmayan mağdurenin tutarlı, samimi anlatımları, telefon dökümleri ve tanık beyanları nazara alınarak sanığın mağdurenin cep telefonunu gizli numaradan arayarak rahatsız edici tuhaf ve cinsel içerikli sesler çıkartmak suretiyle cinsel taciz suçunu işlediği kanaatine varılmıştır” dedi.

Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, suçun işleniş biçimi, sanığın eyleminin ağırlığı, suç konusunun önem ve değerini dikkate alarak cezada alt sınırdan ceza vermedi.

MAHKEMEDEN BENLİ HAKKINDA TEKRAR SUÇ İŞLEYEBİLİR KANAATİ

Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi’nde sanık Şükrü Benli’nin yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması üzerine alt sınırdan uzaklaşarak sarkıntılık suçundan 1 ay adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca yasal indirim uygulayarak sanığın sarkıntılık suçundan cezasını 25 gün adli para cezasına düşürdü. Mahkeme sanığın lehine olan kanuni hakları nedeniyle cezayı günlüğü 20 TL’den 500 TL adli para cezasına çevirdi.

Mahkeme ayrıca gerekçeli kararında sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşmadığından hükmün açıklanmasını geri bırakmadı.

KARAR KESİNLEŞTİ

Sanık Şükrü Benli hakkında Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sarkıntılık suçundan verilen karar hukuki süreç tamamlanarak kesinleşti.

GERÇEKTEN HİÇ BİRŞEY GİZLİ KALMADI

Sürekli olarak eleştirdiği kurum ve kişileri dürüst olmamakla, işini iyi yapmamakla suçlayan ve İsmail Yar adlı kişi ile “hiçbir şey gizli kalmayacak” sloganı ile çektiği videolarda ‘halk kahramanı’ olarak tanıtılan, sosyal medyada takipçileri ile girdiği polemiklerde sürekli “Benim alnım açık başım dik. Hiç kimseden korkumuz yok” diye övünen,  takipçilerini sürekli terbiyeli olmaya çağıran ve kendisine yönelik eleştiri yapanları savcılığa şikayet etmekle korkutmaya çalışan, bazı takipçilerini seviyesizlikle eleştiren Şükrü Benli’nin kendisinden 21 yaş küçük bir üniversite öğrencisine telefonla sarkıntılıktan ceza aldığı ortaya çıktı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.