DOLAR 32,5437 0.19%
EURO 34,7309 -0.07%
ALTIN 2.485,880,08
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20739723,50%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suiçmez, güven tazeledi

Suiçmez, güven tazeledi

ABONE OL
25 Şubat 2020 12:22
Suiçmez, güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt üreticileri Birliği’nin (SÜTÜB) Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Mustafa Suiçmez yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt üreticileri Birliği’nin Olağan Genel Kurulu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Genel Kurul açılış ve yoklamanın ardından divan heyetinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Genel Kurulun açışında konuşan SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, tarım ve hayvancılığın hem dünyanın hem de ülkemizin geleceğini teşkil edecek bir unsur olduğuna dikkat çekerek, “Ancak üretim sahasına baktığımızda hakikaten çok meşakkatli ve çok zahmetler gerektiren bir üretim portföyünde çalışıyoruz. Tarımın her kademesi, bugün buğdayından ayçiçeğine aklınıza gelebilecek bitkisel üretimlerin tümü gerçekten büyük emek isteyen, büyük girdi maliyetleri olan kar marjı çok az olan bir meslek gurubunda uğraşıyoruz ve bundan gururlu ve mutluyuz. Tarımın içerisinde hayvancılık dediğimiz zaman, Hayvancılık bir başka meşakkat isteyen bir şeydir. Çünkü hayvancılık 7/24 emek verilmesi gereken tarımın içerisinde bir unsurdur. Örneğin bizim kara inek tatil yapmaz. Bizim alaca buzağı tatil yapmaz. Yani hayvancılık bambaşka bir olaydır. Hele hele yaptığımız bu hizmetler karşısında emeğimizin karşılığını tam anlamıyla alamadığımız durumlarda zaman zaman şevkimiz kaçıyor ve hayvancılıktan uzaklaştığımız dönemlerde oluyor” dedi.

Edirne’de yılda yaklaşık olarak 650 ton civarında bir süt üretimi olduğuna değinen Suiçmez, “Edirne’nin 9 ilçesi ve 256 köyünde 650 ton süt üretimi var. Bu üretimin arasında Edirne Süt Üreticilerinin piyasaya arz ettiği süt miktarı sadece 27-28 ton civarındadır. Yani 10/1’i bile değiliz. Bakın Hayvancının sesini duyurma konusuna baktığımız zamanda ilk sırada bunu büyük bir gururla söylüyorum, “Sosyal medya, Yerel ve Ulusal basın” olmak üzere her platformda Edirne Süt Üreticileri Birliği savunmuştur. Bu birlik sizin sesinizi en fazla duyuran kurum oldu. Haklı olduğumuz noktada hiç kimseden sözümüzü esirgemedik. Bundan sonra da böyle devam edecek. Piyasaya yüklü miktarlarda süt arz eden bazı kesimler, çiftçinin ve üreticinin sesini duyurma konusunda maalesef bir kenara çekilip duruyor. Biz susmayacağız.” dedi.

Süt fiyatlarının belirlenmesi konusuna da değinen Suiçmez, “Bu konuda Ankara’da Bakanlıklarımızda, Tarım Bakanlığımızda, Milletvekillerimize, Merkez Birliğimize, Ulusal Basında ve yerel basında her daim sürekli taleplerimizi iletmeye devam ediyoruz ve bu taleplerimizin de zaman zaman gerçekleştiğini görüyoruz. Bildiğiniz gibi Geçtiğimiz Kasım ayında Ankara’da büyü bir Tarım Şurası yapıldı. Bu şuranın sonucunda 60 maddelik bir bildirge açıklandı. 2020 yılı içerisinde bu bildirgeler yavaş yavaş hayata geçirilecek. Bu 60 maddenin içerisinde yer alan bir madde Edirne Süt üreticileri Birliği’nin bizzat Sayın Bakandan talebidir”  dedi.

Suiçmez’in konuşmanın ardından 2018-2019 yılı Yönetim ile Denetim Kurulu Faaliyet raporunun ve 2018-2019 yılı bilançosu ile Gelir – Gider cetveli okunarak oylandı.

Daha sonra 2018-2019 Yılı Yönetim Kurulu ve Denetim kurulunun ibrası, 2018-2019 yılı Bilançosu ile Gelir-Gider cetvelinin ibrası gerçekleşti. Ardından 2020-2021 yılı tahmini bütçesinin ve çalışma planın okunup görüşülerek karara bağlandı.

Ardından tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Mustafa Suiçmez, güven tazeleyerek Edirne Merkez ve Süloğlu Süt üreticileri Birliği’nin başkanlığına seçildi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.