DOLAR 32,3669 0.11%
EURO 35,0274 -0.17%
ALTIN 2.322,430,16
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22954022,85%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tabela yerine sanatsal çalışma

Tabela yerine sanatsal çalışma

ABONE OL
1 Ekim 2021 10:47
Tabela yerine sanatsal çalışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin ünlü tava ciğer ustalarından Aydın Doğan, kente tava ciğer yemek için gelen misafirlerin dükkanını daha kolay bulabilmesi için tabela yerine öğrencilere sanatsal bir çalışma çizdirdi. Ciğerci Aydın, hem öğrencilere bir katkı olması hem de kente gelen misafirlerin ciğerci Aydın’ı sorduklarında başka yerlere yönlendirilmelerine karşı böyle bir çalışma yaptırdığını söyledi.

Ciğerci Aydın Doğan, kent dışından gelen misafirlerin Edirne’nin ciğer markası haline dönüşen Ciğerci Aydın’ı daha rahat bulması için tabela yerine sanatsal bir çalışma çizdirmeyi tercih etti.

“İŞİNDE BAŞARILI ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMIZ”

Grafik ve çizimde başarılı elleri olan öğrencilere işi verdiğini ve istihdamın öneminin altını çizen Tava Ciğerci Aydın Doğan, “Öğrenci arkadaşlarımızın iş bulmamasından yardımcı olmak istedik. Biz esnaflar olarak ara eleman bulmakta zorlanıyoruz. Ben aynı grafikçi arkadaşlarımız gibi herkesin destek olması gerektiğini düşünüyorum. Kendi meslekleri ve bu konuda başarılılar biz de onlara yardım etmek istedik. Gördüğünüz portreyi ortaya çıkardılar biz de onlara destek çıkmaya çalışıyoruz. Bizim esnaf olarak en büyük sıkıntımız ara eleman bulmak bunu bulmakta zorlanıyoruz. Bizler özel sektörlerde de ara eleman yetiştirilmesi herkesin birbiri ile yardımlaşması gerektiğini düşünüyorum. Yarın öbür gün dükkana gelen misafirleri karşılayacak birisini bulmakta zorlanacağız. Kardeşlerimizde bu şekilde kazanarak okuyacak. Böyle iş istihdamı olması lazım, birbirimize destek olmamız lazım” dedi.

“CİĞERCİ AYDIN’I SORANLAR BU PORTREYE BAKARAK DOĞRU YERDE OLDUKLARINI DÜŞÜNSÜN”

Özellikle şehir dışından Edirne’ye ciğerci Aydın için gelen misafirlerin portreye bakarak doğru adrese geldiklerini düşünmelerini isteyen Ciğerci Aydın Doğan, “Portre fikri şöyle ortaya çıktı. Edirne’de büyüklü küçüklü birçok ciğer dükkanı var. 3 veya 5 tanesi ön planda bulunuyor. Bizim bulunduğumuz meydan da Tahmis Meydanı tarihi bir çarşı olarak geçiyor. Turizmimiz var. Birçok vatandaşımız var. Burada gelen misafirlerimiz ciğerci Aydın’ı soruyor. Bazı arkadaşlarımızda müşteriler bilmediği için buyurun burası diyor.  Bu portreyi yaptık ki vatandaşlar Aydın kim diye düşündüklerinde buraya bakarak doğru yerde olduklarını görsünler. Tabela yerine bu mesleki çalışmayı yapmayı düşündük” dedi

“YENİ DÜKKANIMIZ EKİM AYI’NDA HİZMETTE OLACAK”

Pandemi sebebiyle yeni iş yerlerinin açılmasının zaman aldığını ancak Ekim Ayı’nda açılacağını aktaran Aydın Doğan “1 yıldır yeni dükkanımızda tadilatımız devam ediyor. Çevreye rahatsızlık verdiğimizin de farkındayım. Ama araya pandemi girdi. Sokağa çıkma yasağında çalışmalar devam edemedi. Kimseyle karşı karşıya gelmeden izinlerimizin tamamını aldık, tadilatlarımız devam ediyor. Tahminimiz Ekim Ayı’nın sonunda kapılarımızı misafirlerimize açmak yönünde” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.