DOLAR 32,3248 0.22%
EURO 35,1209 -0.04%
ALTIN 2.302,431,11
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23000142,83%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tabip Odası’ndan “Tıp Bayramı” kahvaltısı

Tabip Odası’ndan “Tıp Bayramı” kahvaltısı

ABONE OL
16 Mart 2020 10:18
Tabip Odası’ndan “Tıp Bayramı” kahvaltısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Edirne Tabip Odası tarafından kahvaltılı buluşma gerçekleştirildi. Ardından sağlık çalışanları ve aralarında Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü üyelerinde bulunduğu grup Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Edirne Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla oda binasında kahvaltılı bir buluşma düzenlendi. Buluşmaya Edirne Tabip Odası üyeleri, EBİDOST, Modavizyon Bisiklet Grubu üyeleri Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü de kahvaltıya katıldı. Kahvaltıda buluşan tüm katılımcılar daha sonra Atatürk Anıtı’nda ki çelenk törenine geçti.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak Edirne Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

“14 MART MODERN TIP EĞİTİMİNİN BAŞLADIĞI GÜN OLARAK KABUL EDİLİYOR”

Burada konuşan Edirne Tabip Odası Onur Kurulu Üyesi Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Türkiye’de tıp alanında çalışanlar için bir kutlama ve anma günü olan 14 Mart sağlık çalışanlarının sorunlarının da dile getirildiği bir gündür. Tıp alanında çalışanlar için hem bir kutlama hem çalışma alanındaki sorunlara dikkat çekme ve hem de mesleki önemli olay ve kişileri anma etkinliği olan 14 Mart tıp Bayramı Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul ediliyor. Edirne’de yaşayan bizim efsanevi doktor abla ve abilerimiz de var. Saadet Yardım, Raika Erkurt ablamı da buraya çağırdım. Fakat sağlık sorunları nedeniyle aramızda olamadılar. Biz her yıl tıp bayramında bisiklet dostları ile beraber oluyoruz. İnsanlar pedal çeviriyor temalı bir etkinliğimiz oluyor. Bu yılda bisiklet dostlarımız yalnız bırakmadılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Tıp bayramının bütün sağlık camiasına ve Türk halkına kutlu ve mutlu olmasını diliyorum” dedi.

“EDİRNE’MİZDE BİSİKLET YOLLARININ OLMAMASININ BÜYÜK EKSİKLİK”

Bisiklet yollarının eksikliğinden bahseden EBİS Yönetim Üyelerinden Şule Çelebi de “EBİS ailesi olarak yapılan bu etkinlikten dolayı mutluyuz. Bisiklet camiasında bu tarz etkinliklerin devam etmesini diliyoruz. Edirne’mizde bisiklet yollarının olmamasının büyük eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Can güvenliğimiz için bisiklet yollarının tamamlanması büyük önem taşımaktadır. Birçok bisiklet dostumuz bu konuda mağdur oluyor ve kazalar yaşıyoruz. Bu konuda belediyemizin ve karayollarının daha ehemmiyetli davranmasından yanayız.” Dedi.

“CAN GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞI BİR SÜREÇ YAŞAMAKTAYIZ”

Tabip Odası Başkanı Memet Akbal ise  “Türk tıbbının kurumsallaşmasının ve bilimsel tıp eğitiminin başlangıcının yüz doksan üçüncü yıl dönümünde ülkemiz ve dünya “Yeni Koronavirüs” olarak adlandırılan ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda yaygın ölümlere yol açtığı bilinen bir salgın tehdidiyle karşı karşıya. Bunun yanında ilimizde yaşanan mülteci sorunu varlığını, artırarak devam ettirmekte. Bu dönemde biz sağlık çalışanlarına son derece önemli görevler düşmektedir.

Hekimlik değerlerinin, deontolojinin giderek kaybolduğu, genç hekimlerin ülkemizden uzaklaştığı, kalanların aşırı iş yükü ve performans kaygısıyla tükendiği ve can güvenliğinin olmadığı bir süreç yaşamaktayız. Ne yazık ki sağlık sisteminin verimliliğinin bakılan hasta, yapılan ameliyat ve tetkik sayısı ile ölçüldüğü bir ülke haline gelmiş bulunmaktayız. Sağlık sistemimizden kaynaklanan sorunlar nedeniyle sürekli olarak hedef gösterilmekten, çalışma ortamlarımızda her gün, her saat şiddete maruz kalmaktan mesleğimizi yapamaz hale geldik. Oysa; hastalarımıza yeterli süre ayıramamanın, ticarethaneye dönüştürülen sağlık kurumlarının, cepten ödenen katkı ve katılım paylarının, ulaşılamayan ilaçların, niteliksiz tıp eğitiminin, koruyucu hekimlik gereksinimlerine yanıt veremeyen aile hekimliği sisteminin, sağlık sisteminden kaynaklanan sorunların sorumlusu biz değiliz!

Başta koronavirüs salgını olmak üzere her türlü hastalığa karşı mesleki görevlerimizi sorumlulukla yerine getirmeye de başta sağlıkta şiddet olmak üzere her türlü sorunumuz için mücadele etmeye de kararlıyız” dedi.

Anıttaki törenin ardından, aralarında sağlık çalışanlarının da olduğu bisikletliler “14 Mart Tıp Bayramı Turu” kapsamında pedal çevirdi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.