DOLAR 32,3458 0.25%
EURO 35,0958 -0.18%
ALTIN 2.307,231,32
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22855212,78%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tadımlık ekti, ilgi artınca üreterek girişimci oldu

Tadımlık ekti, ilgi artınca üreterek girişimci oldu

ABONE OL
24 Mayıs 2021 15:11
Tadımlık ekti, ilgi artınca üreterek girişimci oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağlı 55 yaşındaki kadın girişimci Gürsel Öztekin; “Aileler gelip burada çocuklarıyla doğal çilek yiyorlar. Güzel zaman geçirdikleri için memnun oluyorlar. İnsanların bu sevinçleri beni de mutlu ediyor” dedi.
Tarladan çilek toplayan Nurcan Özdemir; “Çileklerin kokusu, lezzeti çok doğal. Çocuklarımız için de çok güvenli, kendi elimizle toplayıp evimize götürüyoruz”dedi.

Nusratlı Mahallesi’nde yaşayan 55 yaşındaki Öztekin, geçen yıl bahçesinde çilek yetiştirmeye başladı.
Çileklere talebin yüksek olduğunu gören ve 7 dönümlük tarlasına çilek eken Öztekin, tarlaya gelenlere meyveleri kendi elleriyle toplama imkanı sunarak fark yarattı.
Çilek sezonunda hemen her gün araçlarıyla tarlaya gelen çok sayıda aile, topladıkları meyveleri tartıp ücretini ödüyor.
Öztekin, AA muhabirine, tarlasına gelen çocukların çilek toplarken heyecanlandığını görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.
İnsanların gün geçtikçe doğal ürünlere ve doğal yaşama ilgisinin arttığını ifade eden Öztekin, “Aileler gelip burada çocuklarıyla doğal çilek yiyorlar. Güzel zaman geçirdikleri için memnun oluyorlar. İnsanların bu sevinçleri beni de mutlu ediyor. Günde bazen 30 araba geldiği oluyor. İnsanlar birbirinden duydukça daha fazla geliyor. İleride bu tarlamızın yetmeyeceğini düşünüyoruz. İşimizi büyüteceğiz.” diye konuştu.

TARLAYA GELENLER MEMNUN AYRILIYOR

Bahçeye çilek toplamaya gelen Nurcan Özdemir, resmi kurumda çalıştığını, bazen öğle aralarında bile tarladan çilek topladığını anlattı.
Tarlanın şehir merkezine yakın olmasının avantaj sağladığını vurgulayan Özdemir, “Herkesin burayı görmesini tavsiye ediyorum. Çileklerin kokusu, lezzeti çok doğal. Çocuklarımız için de çok güvenli, kendi elimizle toplayıp evimize götürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bülent Ertürk de çileği kendi eliyle toplamanın ayrı bir güzellik olduğunu belirterek, “Burada girişimci bir ablamız çok güzel çilek tarlası yapmış. Biz de kendi ellerimizle çilek topladık. Çilekler itina ile yetiştirilmiş. Aroması, kokusu çok farklı. Bu tür tarım uygulamalarının artırılması gerekiyor.” dedi.
Pelin Yılmaz ise tarladan çilek toplamaktan keyif aldığını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.