DOLAR 32,3410 0.27%
EURO 35,1240 -0.04%
ALTIN 2.300,511,02
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22996763,01%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tam kapanmada alkol satışı yok

Tam kapanmada alkol satışı yok

ABONE OL
23 Kasım 2021 22:00
Tam kapanmada alkol satışı yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, 17 günlük tam kapanmayla birlikte alkol satışının yapılmayacağını söyledi. Yaşagör ayrıca, zincir marketlerin pazar günü kapalı olmasının küçük esnafı memnun ettiğini söyledi.

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Tam Kapanma kararı kapsamında zincir marketlerin Pazar günü kapalı olması, alkol satışının yapılmayacak olması ve bakkalların haftanın her günü açık olması konusunda açıklamada bulundu.

Yaşagör, zincir marketlerin pazar günleri kapalı olmasının yanında diğer esnafları etkileyen ürünlerinin de satışının yasaklanması ve sadece gıda ürünlerinin satışı yapılması gerektiğini belirtti. Alkol satışının da kurallara göre yasak olacağını dile getiren Başkan Yaşagör, evlerine yakın bakkallara gidilirken kalabalık halde ailecek gidilmemesi gerektiği konusunda da çağrıda bulundu.

“ZİNCİR MARKETLER SADECE GIDA ÜRÜNÜ SATMALI”

Zincir marketlerin Pazar günü kapalı olmasının küçük esnafı memnun ettiğini ancak diğer esnafların ürünlerinin zincir marketlerde satılmaması gerektiği konusunda yetkililere seslenen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Tam Kapanma bayram sonuna kadar getirildi. Dolayısıyla bu arada da zincir marketlerin Pazar günü kapalı olması getirildi. Tabiki bizim esnafımız için bu konudan memnunuz. Bunun çalışmaları uzun süredir zaten yapılıyordu. Ama baktığımız zamanda en fazla yoğunluğun olduğu Covid döneminde zincir marketlerin, AKM’lerin olduğu yerler. Bunların normal günlerde de çok sıkı takip edilip, çok kontrollü şekilde içeriye müşteri almaları sağlanmalı, ya da kapatılmalı. Bizim iş yerlerimiz küçük olduğundan dolayı zaten içeriye bir ya da iki kişi girebiliyor. Dolayısıyla bizde bir yoğunluk olmadığından dolayı bulaşı olma imkanı da olmamış oluyor. Bununla beraber zincir marketlerde yalnızca gıda satışlarının kontrolü de yapılmalıdır. Bunun yanında bazı esnaf kesimimizi etkileyen, zücaciye, ayakkabı, tuhafiye gibi ürünleri de reyonlarını kapatmaları gerekli. Dolayısıyla bu reyonlarda yapılan satışlar esnafımızın kapalı olduğu bir dönemde burada da diğer esnaf kesimimize haksızlık yapılmış oluyor. Kesinlikle bu konuda yetkililerce takip edilip bir şekilde önlem alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“TAM KAPANMA KARARLARI İÇERİSİNDE ALKOL SATIŞI YAPILMAYACAK”

Haftanın 7 günü akşam saat 17.00’ye kadar açık olacaklarını ve alkol satışı yapılmayacağını söyleyen Başkan Yaşagör “Tam kapanma süresi içerisinde de alkol satışının yasak olduğu tekrar gündeme geldi ve bu konuda da yetkililer açıklamada bulundu. Bizlerde açık olmamıza rağmen alkol satışı yapmayacağız. Yalnızca gıda satışı yapacağız. Dolayısıyla bu anlamda da müşterilerimizle karşı karşıya kalıyoruz ama mecburen bu kurallara uymak zorundayız. Esnafımızı da bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Haftanın her günü çalışma saatlerimiz sabah 10.00, akşam 17.00 arası saatlerimiz” dedi.

“ALIŞVERİŞE AİLECE KALABALIK GİDİLMEMELİ”

Yetkililerin alışverişlere ailecek gidilmemesi uyarılarını hatırlatan Başkan Yaşagör “İhtiyacını karşılayacak şekilde ne yakın bakkala giderek oradan eve dönmesi sağlanmalı. Müşterilerimizi de bu konuda esnaf olarak da yönlendiriyoruz, anlatıyoruz, söylüyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz. Kalabalık halde alışverişe gidilmemesi en doğrusu. Bu konuyu da biz destekliyoruz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.