DOLAR 32,4857 -0.2%
EURO 34,9515 0.28%
ALTIN 2.435,990,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095101-0,58%
Edirne
19°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“TAPDK harçları bu yıl alınmamalı”

“TAPDK harçları bu yıl alınmamalı”

ABONE OL
26 Temmuz 2021 11:31
“TAPDK harçları bu yıl alınmamalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Ağustos’ta ödenmesi gereken TAPDK Satış Ruhsat yenileme harç bedellerinin pandemi sebebiyle bu yıl alınmaması konusunda Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör çağrıda bulundu.

Daha önce ödenen harç bedellerinin karşılığını alamadıklarını ve esnafların bu konuda mağdur olduğunu söyleyen Yaşagör, bu yıl için TAPDK harçlarının alınmaması için esnaflar adına yetkililere seslendi.

“ESNAFIMIZIN BEKLENTİSİ TAPDK HARÇLARININ BU YIL ALINMAMASI”

TAPDK Harçlarının pandemi sebebiyle alınmaması gerektiği, daha önce ödenen harçların esnaf tarafından karşılığı alınamadığını hatırlatarak yetkililere bu yılın es geçilmesi gerektiğini söyleyen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “TAPDK Ruhsatı Tütün ve alkol Piyasası Düzenleme Kurulunca iki sefer ertelendi. İlk erteleme zaten Mart ayı sonuna kadar normal süreçti. Mart ayından mayıs ayı sonuna kadar erteleme yapıldı. İkinci ertelemede 2 Ağustos’a ertelendi. Fakat geçen yıl biliyorsunuz sokağa çıkma kısıtlamalarında alkol satışı yasaklandı. Dolayısıyla bu satışlardan, kapalı olduğumuz süreyi dikkate alındığında biz aşağı yukarı tütün ve alkol piyasasına ödemiş olduğumuz harç bedellerinin karşılığını alamadık. Dolayısıyla kazancımızın büyük bir bölümü harç bedellerine gitti. Bu konuda esnafımız mağdur oldu. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için esnafımızın beklentisi bu yıl harç bedellerinin alınmaması esnafımızı memnun edecektir. Beklentimiz bu yöndedir. Bu konuda da Temmuz ayı sonuna kadar yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.