DOLAR 32,4931 -0.16%
EURO 34,9799 0.39%
ALTIN 2.432,350,39
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2101230-0,53%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi çarşı kapılarını kapattı

Tarihi çarşı kapılarını kapattı

ABONE OL
26 Mart 2020 10:22
Tarihi çarşı kapılarını kapattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

500 yıllık tarihe sahip olan Edirne Ali Paşa Çarşısı, yönetimin aldığı karar ve esnaflardan toplanan imzalarla birlikte 30 Mart tarihine kadar kapatma kararı aldı. Geçtiğimiz gün İstanbul ve Bursa’da ki kapalı çarşılar gibi Edirne’de de Arasta ve Bedesten Çarşıları bir karar alarak kapanmış, gözler Ali Paşa Çarşısı’na çevrilmişti. Çarşı Merkez’in en kalabalık esnaf sayısına sahip olan Tarihi Ali Paşa Çarşısı ise esnafların talebi ve toplanılan imza sayısının hepsinin kapanması yönünde olması ile yönetim de karar aldı ve öğle saatlerinde çarşının kapıları kapatıldı.

“ESNAFLARIN TALEBİ VE OY BİRLİĞİYLE 30’MARTA KADAR KAPATMA KARARI ALDIK”

Sağlık koşulları sebebiyle diğer çarşılar gibi Ali Paşa Çarşısı’nın da kapatılması kararı talepleri üzerine hareket edildiğini söyleyen Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Tüm dünya ve Türkiye’yi etkileyen Korona virüs salgınıyla ilgili bugün Tarihi Edirne Ali Paşa Çarşısında esnaflarında çarşının kapanmasını istediklerini bize denklere ettiler. Yapmış olduğumuz oylamada oy birliği ile çarşımızın 30 Mart Pazartesi günü saat 11:00’e kadar kapatılması kararı çıkmıştır. Tüm esnafımıza hayırlı olsun. İlk önce sağlık diyoruz. Ekonomi, para kaybedilen bütün her şey geri kazanılır ama sağlık hiçbir zaman geri gelmez. Zaten bu uygulama İstanbul Kapalıçarşı, Bursa’da bizim Edirne’deki hem Arasta hem Bedesten çarşısında da başladı. İnsanlar kendi tedbirlerini olabildiğince almaya çalışıyorlar. Zaten tüm Türkiye’de evde kal çağrısı yapılıyor. Bizde bu çağrıya pazartesi gününe kadar uyacağız. Herkes için tekrar hayırlısı olsun diyoruz” dedi.

“KİRA KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA YAPILDIĞINI DUYDUK”

Vakıf kiracısı olan Tarihi Ali Paşa Çarşısı’nın koronavirüsünden dolayı ekonomik olarak geçen bu zor süreçte kiraların alınmaması ile ilgili Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın ilgilendiğini dile getiren Sanış “Şu an da AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile görüştüğümüz konuşmada kira konusunda bir çalışma yapıldığını duyduk. Geçtiğimiz gün AK Parti Edirne İl Başkan Belgin İba’da yine konuyu il başkanları toplantısında gündeme getirdi. Bu konuda bir beklentimiz var. Olumlu yönde ilerlediğini söylüyorlar. Önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirttiler. O konuda da devletimize güveniyoruz. Bizi mağdur etmeyeceklerini biliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken husus burada bölgenin alabileceği bir karar değil Vakıflar Genel Müdürlüğünün alacağı bir karar çünkü onlarda Ankara’da Kültür Bakanlığının beraber alınacak hükümet kararı ile olacak bir uygulamadır. Bir beklentimiz var” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.