DOLAR 32,5237 -0.08%
EURO 34,8023 -0.2%
ALTIN 2.420,11-0,40
BIST 9.707,340,65%
BITCOIN 21597630,26%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi Çarşılar’da Edirne’de söz sahibi

Tarihi Çarşılar’da Edirne’de söz sahibi

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:40
Tarihi Çarşılar’da Edirne’de söz sahibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

26-27 Haziran’da Bursa’da gerçekleşen Tarihi Çarşılar Federasyonu Genel Kurulu’nun 9 kişilik yönetimine Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı’da seçildi. Yaklaşık 175-200 bin kapalı çarşı esnafını temsil eden federasyonun genel kurulunun yönetimine seçilen Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, diğer şehirlerdeki büyük ve binlerce esnafı barındıran tarihi çarşılar gibi, Edirne’nin de söz sahibi olmasını istediklerini vurguladı.

“9 ÇARŞI BAŞKANININ OLDUĞU YÖNETİM KURULUNDA ARTIK EDİRNE’DE VAR”

Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış “26-27 Haziran tarihleri içerisinde, için Bursa’da gerçekleşen Tarihi Çarşılar Federasyonu Genel Kurulu için Edirne’yi temsilen Ali Paşa Çarşısı olarak gittik. Tek liste ile seçime girildi. Edirne Ali Paşa Çarşısı olarak da Tarihi Çarşılar Federasyonu’nun yönetim kuruluna seçildik. Yaklaşık il ve ilçelerle beraber toplam 90 tane tarihi çarşının bir araya gelerek oluşturduğu federasyonda, göndermiş olduğu 40 çarşı başkanları, temsilci ve delegelerin oylarıyla 9 tane Türkiye genelindeki Tarihi Çarşı Başkanları bir araya gelerek yönetim kurulu oluşturdu. Yönetim kurulumuzda İstanbul, Bursa, İzmir, Edirne, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş ve Mudurnu bulunmakta” dedi.

“175 KAPALI ÇARŞI ESNAFI İÇİN TBMM’YE YASA TASARISI HAZIRLADIK”

Ortak sorunların çözülmesi için bir yasa tasarısı hazırlandığı belirten Başkan Sanış “Buradaki amacımız tüm Türkiye’de ki tarihi çarşıları, bir araya getirerek ortak payda üstüne buluşturarak, sorunların tez elden, çözülmesi amacıyla bir yasa taslağı içerisinde tarihi çarşıların, kişiler bazında yönetilmeyip, şehirlerde bütün Valilik, belediye, vakıflar, Yüksek Anıtlar Kurulu, Kültür Müdürlüğü’nün ve çarşıdan seçilmiş olanlarla beraber oluşturulacak bir yönetim şekli ile çarşılarımızın iyi yönetilip ve daha iyi hizmet vermek için bir yasa tasarısı hazırladık. Bu yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçirip, bunu yasalaştırmak istiyoruz. Tüm çarşılara baktığımızda aslında sorunlar hepimizin hemen hemen aynı. Bu sorunları yerinde görerek anında çözerek bunlara sağlıklı şekilde çözüme kavuşturmak istiyoruz. Çünkü çarşılar seçimle olmasına rağmen gönüllülük esasına yapılamakta. Bazı çarşılarda yönetim dahi oluşturulmadığını gördük. Bu işte zaman harcamanız gerekiyor. Biz bu sorunları ortadan kaldırarak tarihi çarşıları bir adım daha öteye götürmek istiyoruz. Federasyonda yaklaşık 175 bin esnafı temsil ediyoruz” dedi.

“BU KADAR BÜYÜK OLUŞUMDA EDİRNE’DE SÖZ SAHİBİ OLSUN DİYE VARIZ”

Bursa’da ki şehrin yöneticilerine yapılan ziyarette 658. Kırkpınar’a da davet ettiklerini belirten Başkan Yılmaz Sanış “Tüm Türkiye’deki tarihi çarşılar artık Edirne’de ki tarihi çarşıları biliyorlar. Ve tüm Türkiye’de ki tarihi çarşıları bir araya getirerek güç birliği elde ediyoruz. Örnek vermek gerekirse İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda 14 bin esnafla temsil ediliyor. İstanbul sadece kapalı çarşı bazında 3 bin, Bursa 4 bin, bu kadar esnafların bir araya geldiği büyük oluşumda Edirne’nin söz sahibi olması Edirne için avantajları olacaktır. İlk gün genel kuruldan sonra Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Ticaret Odası, Bursa Borsa Başkanlığı, Bursa Esnaf birlik Başkanlığı’nı ziyaret ettik ve Kırkpınar için Edirne’ye davet ettik. Kendilerine de bizi ağırladıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.