DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20903961,29%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi kalıntılar ortaya çıktı

Tarihi kalıntılar ortaya çıktı

ABONE OL
26 Ekim 2021 13:37
Tarihi kalıntılar ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapmasında meydanda gerçekleştirilen çalışmalar sırasında Gazi İlkokulu’nun temellerine, lahit, 2 adet tarihi su kuyusuna, sokak dokusuna ve Yemiş Kapanı Hanı’nın devamı olduğu düşünülen hanın güney ucunda ilave tarihi duvarlara rastlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yapılan kazılarda Gazi İlkokulu’nun temellerine, lahit, 2 adet tarihi su kuyusuna, sokak dokusuna ve Yemiş Kapanı Hanı’nın devamı olduğu düşünülen hanın güney ucunda ilave tarihi duvarlara rastlandı. Ortaya çıkan tarihi eserlerin rövöleri alınarak, projeye dahil edilecek ve proje Edirne Kültür Varlıkları Koruma Kurul’nun onayına sunulacak” dedi.

Mülkiyeti ve projesi Edirne Belediyesi’ne ait olan ve finansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanan Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

6 ay içinde tamamlanması beklenen çalışmaları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yerinde inceleyerek, projenin yapımını taahhüt eden firma yetkililerinden bilgi aldı. Gürkan burada yaptığı açıklamada Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında meydanda yapılan kazılardan ortaya çıkan tarihi bulgular hakkında da bilgi verdi.

Gürkan, “Kazılar sonucunda Edirne’mizin tarihinde yeri olan Gazi İlkokulu’nun temelleri, lahit, Yemiş Kapanı Hanı’nın etrafında iki tane tarihi kuyuya rastlandı, sokak dokusunun olduğu noktalar görüldü.  Yemiş Kapanı Hanı’nın devamı olduğu düşünülen hanın güney uçunda ilave tarihi duvarlar ortaya çıktı. Söz konusu eserlerle ilgili müze denetimde kazılar tamamlanacak. Ardından rövölerini alarak, projeye dahi edeceğiz ve bu revizyonu Kültür Varlıkları Koruma Kurul’nun onayına sunulacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.