DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074648-2,72%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Tarihimiz geleceğimiz ile buluşuyor”

“Tarihimiz geleceğimiz ile buluşuyor”

ABONE OL
23 Mayıs 2022 18:48
“Tarihimiz geleceğimiz ile buluşuyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 175’nci yılı nedeniyle Selimiye Vakıf Müzesi’nde “Tarihimiz geleceğimiz ile buluşuyor” temalı sergi açıldı. Tapu kayıtları ve belgelerden oluşan fotoğraf sergisi 25 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 175.kuruluş yıldönümü vesilesiyle Selimiye Vakıf Müzesi’nde ‘Tarihimiz Geleceğimizle Buluşuyor’ Sergisi’nin açılışı gerçekleşti. Kurdele kesimi ile gerçekleşen sergi açılışına Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanlığı Şube Müdürü Adnan Torun, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan katıldı. Osmanlı döneminden bugüne kadar korunarak muhafaza edilen tuğralar, belgeler, tapu senetleri, mülk kayıtlarının yer aldığı sergi katılımcılar tarafından gezildi.

“EDİRNE BÖLGESİ’Nİ İLGİLENDİREN KAYIT DEFTERLERİ”

Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, sergide Ankara’da bulunan çok kıymetli eserlerin teşhir edileceğini belirterek, “ Özellikle Edirne Bölgesi’ni ilgilendiren kayıt defterlerimizi buraya getirip Edirne Halkı ile Balkan Halkıyla buluşturmaktan kıvanç duyuyoruz”dedi

“OSMANLI ARŞİVCİLİĞİN ALTIN ÇAĞINI YAŞADIĞI ESERLER EDİRNE’DE OLMASI ÇOK ANLAMLI”

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Osmanlı’ya yaklaşık 1 asır başkentlik yapmış Edirne’de Osmanlı arşivciliğin altın çağını yaşadığı eserlerin burada sergilenmesini çok anlamlı bulduğunu belirterek, “Sayın müdürümle Ankara’da çoğunu görme fırsatı bulmuştum. Bugün Edirneli ve çevreden gelen hemşehrilerimizin bunları görme fırsatı bulacağı için çok memnunum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi

“EDİRNE TÜRK’ÜN TRAKYA’DAKİ TAPUSU”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ise Edirne’nin çok kıymetli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Edirne hakikaten tarihi itibariyle yaklaşık 1 asır boyunca Osmanlı’ya yaptığı başkentliği itibariyle çok kıymetli bir şehir. Edirne denince Türk’ün Trakya’daki tapusu anlamına geldiğini ifade etmiştik. Bu kayıtların çok iyi derecede tutulması ve sergilenmesi son derece önemli. Bölge müdürlüğümüzün yaptığı bu çalışmayı çok kıymetli buluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, halkımızı sergiye davet ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.