DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BIST 9.088,410,09%
BITCOIN 2266673-0,25%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM’de linyit ocağı çıkışı

TBMM’de linyit ocağı çıkışı

ABONE OL
15 Kasım 2021 18:15
TBMM’de linyit ocağı çıkışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne’nin Süloğlu İlçesi’ne bağlı Geçkinli Köyünde birinci sınıf tarım arazisine yapılmak istenen linyit ocağına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tepki gösterdi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Süloğlu İlçesi’ne bağlı Geçkinli Köyüne yapılmak istenen linyit ocağına yönelik açıklamalarda bulundu.

“AKP giderayak talana, çevre katliamına hız vermiş durumda” diyen Gaytancıoğlu “Saroz Körfezi’nde yasa tanımaz talan sürerken Edirne’mizin Süloğlu İlçesinin Geçkinli köyünde birinci sınıf tarım arazisi ve mera alanına linyit ocağı ve tesisi için izin alınmaya çalışılıyor. Bu arazileri yok etmeye çalışan insanların vicdanının kömürden de kara olması gerekir” dedi.

Linyit ocağının getirdiği sorunlarla Geçkinli Köyünde yaşayanların yıllardır mücadele ettiğini belirten Gaytancıoğlu, şunları söyledi; “Geçkinli köyünde mevcut ocak nedeniyle orada yaşayan vatandaşlarımız zaten uzun yıllardır toza, gürültüye, ise, kokuya katlanmakta; hastalıkla mücadele etmektedir. Tarımda ve hayvancılıkta verimleri düşmüştür. Çamaşırlarını dahi asamaz durumdalar. Ortada bir çevre sorunu varken AKP ‘Bu yetmez.’ diye yenilerini eklemekte, yeni ocak ve tesislere izin vermektedir. Açılmak istenen tesislerin yakınlarında gölet ve dereler vardır. Bu alanlar birinci sınıf tarım toprağı ve meradır. 3-5 kişinin çıkarı için çalışacağınıza Geçkinli köylülerin yanında olun” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.