DOLAR 32,5180 -0.08%
EURO 34,9340 0.22%
ALTIN 2.431,860,37
BIST 9.787,610,67%
BITCOIN 2078673-4,09%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “BOP adım adım uygulanıyor’

Tekin, “BOP adım adım uygulanıyor’

ABONE OL
7 Kasım 2022 11:03
Tekin, “BOP adım adım uygulanıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) adım adım uygulandığını öne sürerek, “Büyük İsrail Projesi sinsi bir şekilde yürütülüyor. Birileri ise “normalleşmek” için sıraya girmiş durumda!” dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, yaptığı açıklamada, BOP’un adım adım uygulandığını öne sürerek, “Büyük İsrail Projesi sinsi bir şekilde yürütülüyor. Birileri ise “normalleşmek” için sıraya girmiş durumda! İslam dünyası sahipsiz, coğrafyamız darmadağın. Yeryüzü üzerinde kan ve gözyaşı oluk oluk akıyor, akıtılıyor. ABD ile Rusya, NATO ile Şangay arasında adeta pinpon topuna dönen bir dış politika anlayışıyla hareket ediliyor. Boyla, posla, sembolik fotoğraflar ve kürsülerden atılan süslü nutuklarla içeride bir algı oluşturuluyor.

Ama dışarda durum tam tersi vaziyette. Irak’ta katledilen milyonlarca Müslümanın sorumlusu kim? Afganistan, Yemen, Keşmir, Filistin, Suriye, Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri; 20 yıl önce ne durumdaydı, şimdi ne durumdalar? Coğrafyamızda sınırlar fiilen değişmiş, kendi sınırlarımız adeta kevgire dönmüş durumda. Milyonlarca mülteci oradan oraya savruluyor.

Ayrıca Adalar ve Kıbrıs tam bir çıkmazda! “Diplomasi kahramanı” ilan edilenler ise 20 yıldır tüm bu olup bitenleri ya seyretmiş ya da figüran olarak rol almış!” dedi.

Şahsiyetli bir dış politikanın sancaktarları olduklarını ifade eden Tekin, “Biz, bu coğrafyanın vicdanıyız! Türkiye, sadece Türkiye’den ibaret değildir. Türkiye, “uydu değil lider ülke” olmak için kodlanmış bir ülkedir. D-8 bu iradenin nişanesidir. Komşularımızla, tarihi-kültürel bağlarımız olan ülkeler ve bütün İslam ülkeleri ile iş birliğimizi her sahada genişleteceğiz. NATO, Avrupa Birliği, Rusya, Çin ve ABD ile ilişkilerimizi sağlıklı bir zemine oturtacağız. Bizler, ne zulmeder ne de zulme rıza gösteririz! Saadet Partisi, “Adil bir Dünya”nın teminatıdır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.