DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2077968-1,31%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Yolsuzluk en büyük felaketlerden biri”

Tekin, “Yolsuzluk en büyük felaketlerden biri”

ABONE OL
12 Nisan 2023 10:08
Tekin, “Yolsuzluk en büyük felaketlerden biri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Enez İlçe Teşkilatının iftarında konuşan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, yolsuzluğun en büyük felaketlerden biri olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Enez İlçe Teşkilatının düzenlediği “Geleneksel Enez İftarı”na, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Enez İlçe Başkanı Gürcan Doğan ve İlçe Yöneticileri katıldı.

Yolsuzluğun toplumlar için en büyük felaketlerden biri olduğunun altını çizen Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Yolsuzluğun olduğu yerde Hak ve Adalet’ten söz edilemez. Toplumda huzur sağlanamaz. Yolsuzluk toplumsal bir afettir. Günümüzde yaşandığı gibi yolsuzluk pis koku gibi herkesi etkiler.” dedi.

Tekin, Saadet Partisi iktidarında “Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık Ve Denetim” konusunda ne yapacakları konusunda ise şunları sıraladı;

TBMM’de “Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu” kuracağız. Vergi affı ve varlık barışlarının kara para aklanması aracı olarak kullanılmasını engelleyeceğiz. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nu Avrupa Birliği normlarına uygun olarak yeniden düzenleyeceğiz. Bilgi edinme hakkını ihlal eden kamu görevlilerinin disiplin, ceza ve tazminat sorumluluğunu artıracağız. Kamu Özel İşbirliği projelerinden kaynaklanan garanti ve diğer koşullu yükümlülükleri şeffaf bir biçimde yayınlayacağız. Siyasi Etik Kanunu’nu çıkaracak, Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde Siyasi Etik Komisyonu kuracak, grubu bulunan siyasi partiler bünyesinde siyasi etik kurulları oluşturulmasını düzenleyeceğiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.