DOLAR 32,4126 0.18%
EURO 35,0985 -0.11%
ALTIN 2.324,150,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “Edirne’ye yakışmıyor”

Tercan, “Edirne’ye yakışmıyor”

ABONE OL
16 Ekim 2021 00:44
Tercan, “Edirne’ye yakışmıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz sezonu ile birlikte ülkemize gelen gurbetçilerin sayısının artması ile Edirne’de dilencilerin artışı da gözle görülür oldu. MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, başta gurbetçiler olmak üzere kente gelen turistlere musallat olan dilencilere yönelik önlem alınması yönünde yetkililere seslenerek, bu görüntünün turizm kenti Edirne’ye yakışmadığını söyledi.

Yaz sezonu ile birlikte ülkemize gelen gurbetçilerin sayısının artması ile Edirne’deki dilencilerin sayısında da artışı gözlemlendi. Dilencilerin gurbetçileri hedef seçtiği konusunda gazetemizin yaptığı haberle beraber birçok kesimde dilencilere müdahale edilmesi konusunda sitem ediyor. Edirne’ye katkı sunan gurbetçilerin rahat nefes almasını istediğini söyleyen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, valilik, emniyet ve diğer kurumlara bu utanç görüntüsü karşısında müdahale etmeleri için büyük görev düştüğünü ifade etti.

“GURBETÇİLER DİLENCİLERDEN RAHATSIZ, ŞEHRİMİZE BU YAKŞMIYOR”

Gurbetçilerin ne gece ne gündüz Edirne genelinde rahat rahat gezemediklerini, Edirne’ye bu olayın utanç olarak yansıdığını ve şikayetlerin yoğun olduğunu söyleyen “MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “Emniyet Müdürümüze sayın valimize çağrıda bulunmak istiyorum. Duyuyoruz görüyoruz gurbetçilerimiz ilimize geliyor kendi memleketlerine hareket etmeden önce ilimizde konaklıyor, yiyor içiyorlar, alışveriş yapıyorlar ve ciddi anlamda ekonomik katkıları oluyor. Esnafımız da bu gelişlerden nasipleniyor. Geçen partimize 2 3 gurbetçi kardeşimiz geldi. Sıkıntılarını ilettiler çok rahatsız olduklarını söylediler. Şöyle ki bazı ailelerin çocuklarını gurbetçilerin araçlarının önüne attıklarını, arabalarını durdurup zorla araçlarını sildirmek istediklerini, yemek yerken etraflarında dolanıp dilendiklerini söylediler. Bunlar utanç verici üzücü şeyler. Edirne’mize yakışmıyor. Bunlara karşı önlem alınmalı iyi intiba bırakmayan davranışlar. Sayın Valimiz duyarlıdır sesimize kulak verir belediye ve emniyete de büyük iş düşüyor. Bu konuya hassasiyetle eğileceklerdir. Gurbetçilerimiz ve kentimizi gelen yerli yabancı misafirlerimiz de rahat nefes alır. İlimizin tarihi yerlerini ziyarete gelenlere başta Selimiye Cami olmak üzere buralarda konuklarımız zorla bir şeyler satmaya çalışanlar uyarılmalı. Kimse bir şey satmasın ekmeğini kazanmasın demiyoruz ama bu tür zorlayıcı hareketler doğru değil. Edirne’mize yakışmıyor bu tür şikayetler de bizi fazlasıyla üzüyor. Kentimizin ne tarihine ne kültürüne ne de misafirperverliğimize gerçekten yakışmıyor. Umarım ilgililer sesimizi duyar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.