DOLAR 32,6039 0.39%
EURO 34,8231 0.24%
ALTIN 2.493,370,38
BIST 9.473,45-0,54%
BITCOIN 21172033,88%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “10 Kasım bir fırsat, bir tazelenme dönemidir”

Tercan, “10 Kasım bir fırsat, bir tazelenme dönemidir”

ABONE OL
9 Kasım 2022 10:49
Tercan, “10 Kasım bir fırsat, bir tazelenme dönemidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 10 Kasım’ın bir ağlama, dövünme ve yas tutma günü olmadığını belirterek, “Aziz Atatürk’ü daha iyi anlamak, eşsiz hizmetlerini samimiyetle kavramak için 10 Kasım bir fırsat, bir dönüm, bir tazelenme dönemidir” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “Devletimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin lideri aziz Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. Sene-i devriyesini saygı, özlem ve rahmetle yad ediyoruz…” dedi.

Gazi Mustafa Kemal’in, 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış, bu süre zarfında sayısız ilkelere imza atmış, şartlara göre değişmeyen ilke ve ülküleriyle Türk tarihine mühür vurduğunu belirten Tercan, “Her kararında, her icraatında, her adımında Türk milletine inanmış, hür ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmezliğini rehber edinmiştir… Atatürk esaret altına alınmakla tehdit edilen ve toprakları paylaşılmak istenen bir milletin mücadele ruhu, kurtuluş umudu, diriliş sembolü olarak sivrilmiştir. Gerek askerlik hizmeti süresince gerekse de devlet ve siyaset hayatında karamsarlığa uzak durmuş, korkuya kapılmamış, kaybetmeyi düşünmemiş, koyduğu yüksek hedeflerin peşinden ayrılmamıştır… Gazi Mustafa Kemal meşruiyetten, insanlığın evrensel prensiplerinden ve milletimizin tertemiz iradesinden en ufak bir sapma göstermemiş, taviz vermemiştir… Türk tarihinin şahsına yüklediği sorumlukları ruhen, fikren gıpta edilecek düzeyde taşımış, sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’ni parlak zaferlerin üzerine özveri ve özgüven içinde bina etmiştir… Gazi şimdilerde hedef alınan milli kimliği ve milli birliği istikbal uğruna seferber ederek yıkım ve tahribat ortamında gurur duyacağımız bir devleti inşa etmiştir. Bundan dolayı kendisine çok şey borçlu olduğumuz ve aziz hatırasını yaşatmanın mükellefiyetini üslendiğimiz çok açık bir hakikattir…” dedi.

10 Kasım’ın bir ağlama, dövünme ve yas tutma günü olmadığın belirten Tercan, “Aziz Atatürk’ü daha iyi anlamak, eşsiz hizmetlerini samimiyetle kavramak için 10 Kasım bir fırsat, bir dönüm, bir tazelenme dönemidir. Doğan her fani gibi Atatürk de ölümü tatmıştır. Kaldı ki bu hayatın ve inançlarımızın değişmez kaidesidir. Önemli olan Gazi’nin kutlu emanetlerine sahip çıkmak, büyük mirasına leke sürdürmemek, Türkiye Cumhuriyeti’nin payidarlığına zarar verdirmemektedir. Aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarıyla birlikte aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor, hepsine Cenabı-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.