DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BIST 9.124,080,49%
BITCOIN 2272078-0,82%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “Cumhur ittifakı tarihi bir birlikteliktir”

Tercan, “Cumhur ittifakı tarihi bir birlikteliktir”

ABONE OL
30 Aralık 2020 12:15
Tercan, “Cumhur ittifakı tarihi bir birlikteliktir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Cumhur ı̇ttı̇fakının sadece bir seçim ittifakı olmadığına dikkat çekerek, “Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, millî ve ahlâkî bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan yaptığı açıklamada, “Türk’ün düşmanı çoktur. Lakin Türklüğü savunanın düşmanı daha çoktur” diyerek, Türk Dünyasına “Dilde, fikirde, işte birlik” fikrini aşılayan büyük fikir adamı İsmail Gaspıralı’nın sözünün her daim rehberleri olduğunu söyledi.

Büyük başak tarlalarının, alev alev yanarken, su taşıyıp söndürmek yerine, tarlala sınırı tartışması yapmanın o tarlaların tamamının yanması demek olduğunu belirten Tercan, “Cumhur İttifakının yaptığı yanan tarlayı söndürmektir. Bu ittifakı kabullenemeyenler tarlanın tamamının yanmasını isteyen akıl fukaralarıdır. Allah bu beraberliği bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Buna sadece Türkiye’nin değil, tüm Türk Dünyası’nın ve İslam aleminin ihtiyacı var” dedi.

Cumhur ı̇ttı̇fakının sadece bir seçim ittifakı olmadığına dikkat çeken Tercan, “Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, millî ve ahlâkî bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefini yakalama azmi ile millî ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir” dedi.

AK Parti ve MHP’nin Yenikapı’daki milli diriliş ruhu ile harekete geçtiğini, devleti ve millet iradesini tahkim eden bir anayasa değişikliği neticesinde güçlü bir yönetim sistemi getirdiğini belirten Tercan, şunları söyledi; “Bu kararlılık ve işbirliği ile ittifak Türkiye’yi bölgesel güç ve lider ülke yapacak 2023 hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra, İlahi Kelimetullah uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam aleminin ve bütün mazlum milletlerin yegane ümidi olan Türkiye’yi küresel bir güç haline getirecek, 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısını adım adım inşa edecektir” dedi.

CHP’de, “İktidar iş başından gitsin, Cumhur İttifakı dağılsın da ülkede birlik ve beraberlik ruhu bozulursa bozulsun. Türkiye tehlikeye girerse girsin.” anlayışı hakim olduğunu öne süren Tercan, “Vatansever ve namuslu bir insan, ülkesi bir başarı yaşadı diye rahatsızlık duymaz. Takdir edilecek şeyleri komplekse kapılmadan takdir etmek lazım. Şehit kanlarıyla sulanmış mübarek Anadolu topraklarında kurulan güzel ülkemiz Türkiye’ye, Aziz Vatanımıza kim hizmet ediyor ve kalıcı eserler veriyorsa, İl Başkanı olarak derim  ki; o kişilerden Allah razı olsun” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.